DAGBOEK

Hippie highlights in foto’s // April 2014

Hippie Highlights April 201424

April, I LOVED you! Deze maand was zo vreselijk goed voor me. Hij stond namelijk compleet in het teken van Ibiza en… eigenlijk even tijd voor mezelf!

Ik heb vorig jaar flink veel stress gehad. Dit heeft met meerdere (persoonlijke) factoren te maken en vind ik lastig om hier online te delen. Conclusie was in ieder geval, dat ik echt me-time nodig had. Ik wilde altijd al alleen in het buitenland zijn, en mede door Moderne Hippies kan ik dat nu werkelijkheid maken.

Ik ging op Ibiza dus ‘gewoon’ verder werken voor Moderne Hippies, maar ik wilde daar ook uitvogelen hoe ik met Moderne Hippies verder wil gaan. Moderne Hippies wordt steeds groter en groter, en hoe te gek dat ook is, lijkt het daarom steeds meer een business te worden. Iets waar ik 2,5 jaar geleden niet van had durven dromen! Ik vind het des te belangrijker om dichtbij de kern te blijven. En dat is soms lastig als het ‘groter’ wordt. Ik ging daarom zowel voor de website als de events op zoek naar de kern.

Anyhow, dit is een plog, dus laat ik niet te veel lullen. Bij deze de hippie highlights van de maand april 2014!

Hippie Highlights April 201401
Begin april ging ik naar de Super Epic Yurt Party in Sprang Capelle. Een te gek initatief in the middle of nowhere. Ik schreef er op deze site een aankondiging en een report over. Wat een belevenis!
Hippie Highlights April 201402
Vlak voordat ik naar Ibiza ging, wilde ik nog een boekje kopen. Het boekje moest gaan over hooggevoeligheid, nadat een oplettende bezoeker constateerde dat ik dat wel eens kon “hebben” (nadat zij mijn report over mijn handanalyse had gelezen). Boekjes die wat ‘alternatiever’ zijn, bleken niet bij boekenwinkels als Athenaeum te liggen. Daarom werd ik doorverwezen naar Au Bout Du Monde. Een geweldig boekenwinkeltje dat ik graag iedereen wil aanraden!!
20140408-151703.jpg
Vervolgens vertrok ik naar Ibiza. Ik schreef een blogpost over mijn vertrek, waar ik enorm veel lieve en supportive reacties op kreeg. Super tof, dank daarvoor!
Hippie Highlights April 201403
De eerste dag op Ibiza had ik een fotoshoot met Kiboots (een merk dat ik erg leuk vind!). Ik heb er een update over geschreven en hoop binnenkort het resultaat op de site te kunnen zetten!
Hippie Highlights April 201421
En toen ik eindelijk arriveerde in mijn nieuwe AirBNB huisje in het noorden van het eiland (tussen de hippies), verklaarde ik dit als mijn nieuwe werkplekje 😉
De crew van Kiboots had per ongeluk mijn slippers meegenomen naar Nederland; vervolgens heb ik 2,5 week op blote voeten gelopen. Like a true hippie!
De crew van Kiboots had per ongeluk mijn slippers meegenomen naar Nederland; vervolgens heb ik 2,5 week op blote voeten gelopen. Like a true hippie! Hihi. En super goed voor m’n voeten.
Hippie Highlights April 201405
Tijdens mijn verblijf op Ibiza heb ik zo ongeveer iedere hippiemarkt bezocht die je er kunt vinden. Dit deed ik o.a. omdat ik in Nederland events organiseer, en ik me hierdoor wilde laten inspireren. Op bovenstaande plaatjes zie je de volgende markten: Punta Arabi, Las Dalias, Sant Juan, en de vlooienmarkten in Sant Jordi en Cala Llenya. Ik heb zo mijn persoonlijke mening over welke markten ik heel erg WEL en heel erg NIET kan aanraden. Binnenkort maak ik een overzicht van de markten op de site, zodat dit ook voor jou duidelijk wordt! 🙂
Ik heb deze tweedehands tas op de vlooienmarkt van Sant Jordi gescoord voor 2 euro (!). Dat werd proppen in m'n backpack...
Ik heb deze tweedehands tas op de vlooienmarkt van Sant Jordi gescoord voor 2 euro (!). Dat werd proppen in m’n backpack… (Deze markt raad ik dus SOWIESO aan ;)).
Hippie Highlights April 201404
Op zondagen zijn er grote trommelconcerten op strand Benirràs. Een toffe belevenis. Ik heb er dan ook heel wat foto’s van gemaakt. Aanrader!
Hippie Highlights April 201414
Uiteindelijk bleek Benirràs een van m’n lievelingsstranden te zijn. Misschien omdat het zo dichtbij mijn huis was, of… omdat er af en toe een jointluchtje voorbij komt; omdat oude en jonge vrouwen en mannen naakt rondhuppelen; omdat hippies hun entertainment aan het oefenen zijn; omdat iemand in een slaapzak ligt te slapen en geen zwerver blijkt te zijn; omdat oude mannen aan het badmintonnen zijn; en dus vooral omdat iedereen zichzelf mag zijn…
Hippie Highlights April 201415
Ik ben hier geen watermerk aan het promoten.. Ik wil je alleen een tip meegeven: ben jij ook zo vaak in het buitenland waar je het water niet uit de kraan kunt drinken? Probeer dan (waar mogelijk) een grote fles te kopen (5-6 liter) i.p.v. allemaal losse flessen. Bijv. Als je een tijd op dezelfde plek zit of een eigen auto hebt als vervoer. Het bespaart een (hele) hoop plastic! Daar vul je vervolgens je oude plastic fles mee (of Dopper of Bobble). Dit heb ik aldoor op Ibiza gedaan. One man CAN make a difference! Better start believing it 🙂
Hippie Highlights April 201406
Een van de tofste dingen als je alleen in het buitenland zit: je ontmoet, bijna ‘verplicht’, de locals. En zij brachten me naar plekjes waar ik anders waarschijnlijk nooit zou komen. Zo schreef ik al over TeTRA, een full moon party in een piratentoren en een koffietasting (blogpost volgt). Hier was ik nooit gekomen zonder Jo (links op de foto). Thank you Jo!
Deze 'local' was een oude hippie, die op de Las Dalias markt standhouder was. Later sprak ik met 'm af in Santa Gertrudis voor een dorpswandeling, en bij Santa Agnes voor een (flinke) hike, wat eindigde met een prachtig uitzicht. Heel cool om hem ontmoet te hebben!
Deze ‘local’, Donovan, was een oude hippie, die op de Las Dalias markt standhouder is. Later sprak ik met ‘m af in Santa Gertrudis voor een dorpswandeling, en bij Santa Agnes voor een (flinke) hike, wat eindigde met het prachtige uitzicht zoals je rechtsonder ziet. Heel cool om hem ontmoet te hebben! Hij vertelde me namelijk over de ‘oude tijden’, hoe Ibiza vroeger was en hoe de hippiemarkten vroeger waren. Heel inspirerend.
Hippie Highlights April 201419
Dit was ZEKER een hippie highlight. (M’n broer lachte me alweer regelrecht uit.) Ik had namelijk op Ibiza geen blender, en die miste ik enorm! De blender vormt tegenwoordig namelijk de basis voor m’n ontbijt en lunch, en hierdoor eet ik veel meer fruit en groente dan vorig jaar. M’n lichaam begon het gelijk heel erg te missen. Bizar maar waar! In Ibiza-stad waren ze hip genoeg en hadden ze een tentje waar ik smoothies kon drinken. Ik nam er gelijk maar twee 😉
Hippie Highlights April 201420
Klein detail: mijn huisje had gebruikte allerlei oude waterflesjes als vazen. Dit ziet er toch super leuk uit! Gebruik het als inspiratie 😉
Hippie Highlights April 201410
Yoga bij mijn huisje op Earth Day 😉 Damn…
Hippie Highlights April 201418
Als je deze blogpost hebt gemist, dan loop je toch echt een beetje achter ;). Make-uploos is namelijk A-OKAY! Ik heb twee keer op Ibiza make-up gedragen, en verder niet. Ik vond het heerlijk, en daarom gaf ik een ode aan make-uploos zijn!
Hippie Highlights April 201411
Tijdens mijn laatste avondmaal, leerden mijn AirBNB huisgenootjes mij dat deze cactus ook een superfood is. Nog nooit gegeten. Zeer bijzonder!
Hippie Highlights April 201422
Toen ik was geland, moest ik gelijk door naar een afspraak. Ik had een (delicious) meeting bij Archipelago in Amsterdam. (Mooie antiekwinkel, waar ze ook borrels/etentjes op afspraak houden.) Ik word in juni namelijk naar Verona gestuurd! Daarvoor ben ik overigens op zoek naar toffe tips. Als je die hebt, stuur me dan vooral een berichtje, of reageer natuurlijk onder deze blogpost.
Hippie Highlights April 201413
Bij aankomst moest ik gelijk door, want; mijn moeder zou een lintje krijgen en is nu dus Lid in de Orde van Oranje-Nassau! Ze doet namelijk al 40 jaar ontzettend veel vrijwilligerswerk. Daar mogen we met z’n allen een flink voorbeeld aan nemen! M’n moeder werd compleet overdonderd en heeft -gelukkig- al die maanden niets in de gaten gehad. Wat een verrassing was het voor haar! Het was een prachtige dag :)! Een bizar hoogtepunt voor mij die dag, was dat een ander “Lid” mij herkende van Moderne Hippies. “Jij bent toch Marte, van Moderne Hippies? Ik volg je al heel lang! Pas veel later ontdekte ik dat je de dochter van Hetty bent”. Haha. Zo leuk!
Hippie Highlights April 201412
En toen was het tijd voor Koningsdag! Ideaal, want zo zag ik gelijk weer een heleboel vrienden. Ik had vooraf (voor de eerste keer) eigenlijk bijzonder weinig ‘zin’ in Koningsdag. Maar hierdoor werd het wel weer heel gezellig!
Hippie Highlights April 201423
Weer terug in het land, dus dat betekent weer vol aan de bak: gezond eten en sporten! Ik zie nu hoe fijn ik dat in m’n leven in Nederland vind.
Hippie Highlights April 201407
En… hoe erg ik m’n vriend miste! Yin-yang armbandjes met “A” en “M”, laten maken op de Sant Juan markt ;). Als jullie mij hier volgen, weten jullie inmiddels dat ik ‘m hier zo noem ;)!

Tips rondom producten van afgelopen maanden waar ik in april over geblogd heb:

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).

Liefs, Marte

PS Ik heb steeds vaker gemerkt dat bezoekers me privéberichtjes sturen of e-mailtjes met “Ik lees heel vaak je blogposts en ik vind dit of dat zo leuk, maar ik reageer eigenlijk nooit! Dus daarom een berichtje…”. Dat geeft mij de reden dit hier even bij te zeggen: ik vind het echt super als je onder deze blogpost zou reageren, want dan weet ik ook dat ik tegen iemand praat. Je doet er mij heel veel plezier mee; ik vind het namelijk heel leuk en gezellig, en ik zal altijd reageren! Ook als je bijvoorbeeld een vraag hebt over iets wat ik heb gedaan, heb gegeten of draag, enzovoort. Als je liever zou willen reageren via een ander reactiesysteem in plaats van Facebook (zoals hieronder tot nu toe alleen kan), dan ga ik iemand inzetten om dit te laten veranderen. Just let me know! :) Thanks.