DAGBOEK

Hippie highlights in foto’s // Maart 2014

20140331-212220.jpg

Ik weet niet wat het is, maar omdat ik tegenwoordig maandelijks een “plog” maak van mijn hippie highlights, lijkt de tijd nog sneller te gaan dan normaal! Daarom is het nu alweer tijd voor: maart! Ik heb dit keer de foto’s iets ‘samenvattender’ gemaakt, door sommige highlights bij elkaar te zetten. Dan wordt het voor jou tenminste ook niet zo’n ellelange post! Laat je me weten of je het wat vindt?

20140331-194857.jpg
De maand februari gingen mijn vriend en ik zonder alcohol door. Op 1 maart was het dus tijd voor het eerste glaasje wijn. En let me tell ya: dat beviel niet goed. Alsof m’n hele lichaam weer moest wennen aan alcohol. In maart kon ik er langzaam maar zeker weer van genieten, met mate 😉
Voor de verandering staat er een report op Moderne Hippies die we gezamenlijk hebben geschreven. Die kun je hier vinden! 🙂
20140331-194908.jpg
Vlak voordat ik met m’n vriend op vakantie ging, hadden we een handanalyse bij Joyce van Nispen. Men oh men, wát een ervaring! Alles over mijn ervaring kun je hier vinden.
20140327-223338.jpg
In de tweede week van maart vertrok ik naar Lanzarote. Ik ging, samen met m’n vriend, echt even een weekje “off”. In iedere zin van het woord! En dat is lastig, als je een website runt… Maar wat was het goed voor me. Aanrader!
Ook heb ik begin maart Buddhist Boot Camp uitgelezen. Een heerlijk boekje! Mijn review hierover kun je hier vinden.
20140327-223353.jpg
Vlak voordat ik op vakantie ging, kreeg ik een mega leuk pakketje van vintage webshop The Style Lion met een mooie roze kimono. Om hun te bedanken, heb ik er wat foto’s mee gemaakt op een van de mooiste locaties van Lanzarote: de Papagayo stranden. Het verslag kun je hier ook bekijken.
20140327-223410.jpg
Verder stond de maand maart onbewust in het teken van Amsterdam Oost (sorry voor iedereen die Oost niet interessant vindt): maar opeens openden er allerlei geweldige hotspots, die compleet hippieproof zijn. Waaronder Hartje Oost, waar ik onder meer met Merel van De Groene Meisjes had afgesproken. Zo leuk! Je kunt mijn review over Hartje Oost hier vinden.
20140327-223422.jpg
Maar naast Hartje Oost, opende de Vintage Kilo Sale Shop van We Are Vintage op de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam Oost. Ik kon werkelijk waar m’n geluk niet op! Oost wordt (eindelijk) een beetje hip. En dat is Oost zo gegund! Ook daar schreef ik gelijk een review over; die kun je hier vinden.
20140327-231138.jpg
Yes! Ik ben deze maand begonnen met een nieuwe website: Guardian of the Gypsies. Dit is mijn nieuwe persoonlijke blog en gaat onder andere over “fashion”. Fashion tussen aanhalingstekens begrijp je als je de inleiding op de website leest ;). Ik zal de outfitposts van deze Engelstalige blog ook op Moderne Hippies gaan delen! En ik zou het natuurlijk super leuk vinden als je de Facebook pagina van Guardian of the Gypsies liket! (Thanks thanks thanks!)
20140327-223435.jpg
Nadat ik met m’n vriend bij Hartje Oost was geweest, wist hij precies waar hij me blij mee kon maken. Een paar dagen later kreeg ik namelijk een geweldige “granny” portemonnee cadeau van BECKSÖNDERGAARD. Twee jaar geleden kocht mijn zus, MH Inger, hier al een tasje van in Barcelona (toen nog niet zo bekend in Nederland) en schreef daar toen al over op Moderne Hippies. Sorry zus, ik heb er nu dus ook één! Gheghe 😉
20140327-223502.jpg
Eind maart had ik een leuke afspraak met Kiboots. In april zit ik op Ibiza, en daar ga ik een samenwerking met hun aan. Spannend! Volg me op Instagram en Twitter om dit in de gaten te houden 🙂
20140327-223447.jpg
Drie “gevonden” highlights:
Linksboven: een veertje van een Vlaamse Gaai, die ik gevonden heb in het bos, en waar ik graag een oorbelletje van wil maken (de beste manier om veren te dragen: 100 % natuur!);
Linksonder: deze twee stoelen vond ik op straat in Amsterdam. Daar vind je toch vaak pareltjes! Ik heb inmiddels de lelijke bekleding eraf gehaald, en eronder zit een prachtige oudroze stof! Hoe cool is dat?!;
Rechts: hoedendoos voor 2,50 gescoord in een fijne kringloopwinkel in het kleine dorpje waar ik vandaan kom. Daar koop je tweedehands nog voor echte tweedehands prijzen! (In Amsterdam verwaarlozen tweedehandswinkels elkaar meer en meer, helaas).
20140331-200446.jpg
Gisteren was ik uitgenodigd voor TEDxBinnenhof. Wat een eer! Ik vond het fantastisch om aanwezig te mogen zijn, en de Ridderzaal maakte het magistraal. Deze week volgt er nog een blogpost over enkele highlights van de dag, dus houd de site in de gaten 🙂

Al met al had ik een heel lekkere maand. Ook al staat het niet op de foto’s, is het voor het eerst deze maand gelukt om zowel heel te letten op gezond eten en veel (2-3 x per week) te sporten. Deze combi lukte voorgaande maanden nog niet goed. Maar omdat het deze maand wel lukte, zat ik lekker in m’n vel.

Maart stond echter ook in het teken van een dieptepunt: het overlijden van Steven Craenmehr. Mochten jullie deze blogpost gemist hebben, wil ik jullie bij deze nogmaals verzoeken Berliner Birds aan te schaffen en daarmee zijn familie te helpen! Alvast super dank je wel!

Wat staat me te wachten in april? Aankomend weekend ga ik naar de Super Epic Yurt Party en volgende week vertrek ik naar Ibiza. Daar ga ik werken voor Moderne Hippies en inspiratie opdoen (zowel online als de evenementen van Moderne Hippies). Wil je zien wat ik meemaak? Volg me dan op Instagram (@mh_marte) en Twitter (@modernehippies). Tot volgende maand!