DAGBOEK

Mijn hippie highlights in foto’s // December 2013

Mijn hippie highlights van een maand in foto’s – het is een idee waar ik een tijdje mee loop en wat ik in 2014 wil doorzetten (hè fijn, die nieuwe voornemens altijd!). Bij deze “probeer” ik het vast over de maand december 2013. Als je op de foto klikt, kom je bij het bijbehorende artikel of een bijbehorende website en die geeft je meer info. Laat je me weten wat je ervan vindt?

3 december

Hippie highlights december 2013 01
Aan het begin van de maand gaf ik een presentatie voor Hogeschool Tio over mezelf, hoe ik twee jaar geleden ben begonnen met Moderne Hippies, hoe ik deze website run en vertelde ik meer over de evenementen die ik organiseer vanuit Moderne Hippies. Een hele eer! Ik moest de presentatie geven in het Stay Okay hotel in Bergen op Zoom, omdat eerstejaarsstudenten dit hotel voor een week moesten runnen. Ook al was het wat anders dan verwacht, vond ik het wel super leuk om te gedaan te hebben.
Lunch Yerseke Viskeete1
Na de presentatie ging ik met mijn vader (we gingen samen naar Bergen op Zoom en hij speelde de fotograaf) naar Yerseke. Een plaatsje in Zeeland en zo ongeveer een kwartiertje rijden vanaf Bergen op Zoom. We aten bij de Viskêête – een ABSOLUTE aanrader. Überhaupt om eens naar Yerseke te gaan, en zeker om daar eens te gaan eten! Versere vis krijg je niet – het is van ontzettend goede kwaliteit en de omgeving is prachtig 🙂 .

4 december

Hippie Highlights december 11
Op deze manier zien jullie eens hoe het er “achter de schermen” van Moderne Hippies uitziet. Vanuit dit plekje (in mijn huis) werk ik aan alles rondom Moderne Hippies. Ik wilde jullie op 4 december graag laten zien hoe het er toen uitzag.. Inmiddels heb ik al een schitterende bureautafel gekregen (van de opa van mijn “schoonmoeder” geweest) en wil ik de muur binnenkort eens gaan verven. Als m’n nieuwe werkplek naar wens is, laat ik natuurlijk het resultaat zien!

5 december

Hippie highlights december 2014 - 12
Is het een hippie highlight als je spontaan een bosje bloemen krijgt van je vriend? Nee, dat is überhaupt een highlight, denk ik ;).

7 december

Hippie highlights december 2013 1
Voor “Sinterklaas” ging ik uit eten met mijn schoonfamilie. De vrouw van de broer van mijn vriend (volg je ‘m nog?) is zwanger en dit was dus de laatste keer dat we met z’n 6-en aten. Heel gek idee eigenlijk! We aten bij Loetje in Ouderkerk – Loetje staat ook wel bekend als het restaurant met “de beste biefstuk van Holland”. Een restaurant waar je eens in je leven dus wel geweest moet zijn (als je een vleeseter bent).

8 december

Hippie highlights december 2013 8
Die zondag ging ik met mijn vader naar de beurs van kleine uitgevers in de Paradiso. Normaliter kom ik hier voor een dansje of concertje, maar eerlijk is eerlijk: zo mooi heb ik de Paradiso nog nooit meegemaakt! Wat een ambiance. Fantastische beurs; een mooie erkenning voor echte schrijvers en mooi ontwerp. Leeftijdsgenoten lopen er niet echt rond, maar dat vond ik juist wel mooi.

9 december

Hippie highlights december 2013 13
Echte voornemens beginnen pas als je genoeg intrinsieke motivatie hebt – heb ik ooit geleerd. Zo ook voor mij; op 9 december nam ik een abonnement bij sportschool SportCity. Ik ben er nooit onwijs fan van geweest – ik ben “oorsponkelijk” een danseres. Ik heb alleen ontzettende RSI-klachten (omdat ik heel veel achter de computer zit voor Moderne Hippies!) en m’n fysio raadde me aan sportlessen te volgen. Gezien m’n leeftijd ook een stap waar ik heel erg achter sta – het zal erg gezond voor me zijn! Sinds 9 december heb ik iedere week 3-4 keer per week gesport en ik voel met de week al enorm verschil. M’n RSI-klachten worden heel langzaam maar zeker beter en ik voel me fysiek enorm lekker. Ik krijg er oprecht heel veel energie voor terug! Het is voor mij nu een kwestie van prioriteiten stellen: ik doe misschien iets minder sociale dingen ’s avonds, en duik eerder de sportschool in. Iets wat momenteel heel lekker voelt. Na de sportlessen duik ik vaak de sauna in – heeeerlijk warm in deze koude winterdagen.

10 december

Hippie highlights december 20132
Op deze dinsdagavond ging ik met mijn vriend en de vader van mijn vriend naar een klassieke hippie: Van Morrison! M’n echte “hippie highlight” heb ik op film gezet. Klik op bovenstaande foto om bij die video te komen.
Hippie highlights december 20131
There we are 🙂

12 december

Hippie highlights december 2013 2
Deze maand kwam mijn derde video review online te staan. Ik ben nogal nieuw in het hele video-reviewen, dus ik moet nog veel leren. Daar ben ik me erg bewust van! Neemt niet weg dat ik het enorm leuk vind om te doen. Ik maakte de derde video review over Jip & Jij – een gezonde voedingslijn, waar ik inmiddels erg fan van ben geworden!
Hippie highlights december 2013 7
Deze donderdagavond ging ik naar de opening van Young Label Atelier, waar ik later een video report over heb gemaakt. Onderweg naar de Singel kwam ik dit prachtige kunstwerk tegen; Amsterdam Light Festival is momenteel in Amsterdam (nog t/m 19 januari!) en hierdoor wordt Amsterdam in de winter extra kleurrijk en “warmer” gemaakt. Wellicht niet zo duurzaam… wel echt fantastisch mooi! Ik word persoonlijk een stuk vrolijker in de winter als ik veel licht en “warmte” om mee heen heb.

13 december

Hippie highlights december 2013 6
Ik kon snel aan het werk en maakte een video report van de opening van Young Label Atelier – een geweldig, nieuw “hippie” zaakje in het hart van Amsterdam. Het video report is natuurlijk ook te vinden op deze site! Je komt er ook als je op bovenstaande foto klikt.

14 december

Hippie highlights december 2013 5
Op zaterdag ging ik lekker door de stad slenteren met m’n vriend. Zo gingen we o.a. naar Dolores del Dia, werkelijk een geweldige vintage store in Amsterdam Oud-West! Ik spotte er deze fantastische stoel. Ik vrees echter dat ‘ie te groot is voor mijn woonkamer.. Misschien zijn er andere geïnteresseerden?
Hippie highlights december 2013 9
De fotolijst met leeuw hadden we bij Dolores del Dia opgehaald en daarmee begonnen we aan ons “rariteitenkabinet” aan de muur en begonnen we aan de versiering van de grote muur in de woonkamer. We LOVE it! Er wordt in de toekomst natuurlijk nog heel veel aan toegevoegd 🙂

15 december

Hippie highlights 2013 december - 15
Het was zo’n ultieme nagellak-eraf-halen-yoga-doen-heel-veel-thee-drinken-en-een-goed-boek-lezen-lazy-sunday. Grappig, want zo luisterde ik eigenlijk naar m’n eigen 10 tips die ik heb gegeven op deze site om lekker in je vel te zitten in de winter. Ik heb het al eerder gezegd op deze site; m’n vriendje noem ik ook wel mijn “Yang” 😉 en is daarom dus ook (soms) compleet het tegenovergestelde. Terwijl ik een boek lees over het zenboeddhisme kijkt hij het liefst de hele avond naar… Suits…

16 december

Hippie highlights december 2013 4
Nooit opgevallen dat deze man op blote voetjes op z’n fiets rijdt! 😉 Een man naar mijn hart!

18 december

Hippie highlights december 2013 3
Op deze woensdagochtend probeerde ik de Zippy Muesli van Jip & Jij en MAN wat vind ik die lekker!! Dit is biologische glutenvrije muesli met quinoa, soja- en rijstvlokken, bessen en zaden. Ik at het met Alpro Mild & Creamy, en heb chiazaad en amandelen toegevoegd. Heeeerlijk, trust me!
hippie highlights 18 dec
Op 18 december deed ik research voor het artikel “Hippie Holiday Outfits”. In dit artikel gaf ik je 10 tips om “hippie-wise” de feestdagen door te komen, zoals naar Vintage Kilo Sales te gaan, kleding te ruilen met vriendinnen of een “classic vintage” item uit je eigen kast te pimpen. Helaas geeft Google nog altijd dit soort plaatjes als je zoekt op “hippie kerstkleding” – haha!

23 december

hippie highlights 23 dec 1
Vlak voor de feestdagen ging ik naar de Vintage Kilo Sale van We Are Vintage, waar ik deze fantastische muts scoorde. Ik heb uiteindelijk een video report gemaakt van de kilo sale – die kun je vinden als je op bovenstaande foto klikt.
IMG_5650
’s Avonds was het tijd voor het eerste kerstdiner. Mijn vriend en ik hadden allerlei vrienden uitgenodigd en hadden o.a. gelukskoekjes gekocht. Ik “trok” dit koekje en hij past heel erg goed bij me. Ik zal ‘m dan ook goed bewaren!

29 december

hippie highlights 29 dec
Tja: en toen waren er de feestdagen. Heel veel gezellige kerstdiners, zowel met vrienden als familie, gevolgd op mijn 26e verjaardag en Oud & Nieuw. Voor de outfits deed ik dit jaar extra mijn best, na mijn artikel over de “Hippie Holiday Outfits”. Ik heb o.a. kleding geruild en een zomerjurkje gebruikt (zoals bovenstaande foto). Het resultaat laat ik jullie volgende week zien!

Je kunt me ook volgen op Instagram (@MH_Marte). Peace out, ik hoop dat jullie hebben genoten van deze eerste maand in hippie highlights ;)!