Hippie Hotspot // Kunstexpositie in Roest

In mijn laatste blog vertelde ik jullie over mijn Spaanse sprookje: het boeken van een one-way ticket leidde me tot een toffe baan in Barcelona, een Catalaanse prins in Girona en jawel, er is inmiddels ook een klein prinsesje op komst! Wie dit twee jaar geleden tegen me had gezegd, had ik ‘hartelijk toegelachen’, om het maar zacht uit te drukken.

Oerol juni 2018-1-7

Ondanks al deze Spaanse romantiek, ben ik Amsterdam en alle bijzondere mensen in Nederland zeker niet vergeten! Juist door Sergi besef ik me hoe bijzonder Amsterdam en onze Nederlandse gebruiken zijn. Toen ik hem vorige herfst voor het eerst Amsterdam liet zien, was hij op slag verliefd. Uiteraard was hij net als elke toerist gefascineerd door de hoeveelheid fietsen en fietsers in de stad. Wat echter de meeste indruk maakte was het dorpse karakter en de relatief lage gebouwen overal, waardoor je altijd vrij zicht hebt op de (okay, helaas niet altijd strakblauwe) hemel. Het geeft letterlijk lucht en ruimte om te ademen, en hoe druk Amsterdam ook geworden is de laatste jaren, bij terugkomst in Barcelona begreep ik precies wat hij bedoelde. Nederland is klein, maar fijn. En ook qua mensen; de kleine attente gebaren die in Nederland wellicht gebruikelijk zijn, blijven Sergi in positieve zin verrassen. Zoals bijvoorbeeld de lieve en persoonlijke felicitatiekaartjes die we ontvingen nadat we de zwangerschap bekend maakten.

Wanneer mijn Spaanse en Nederlandse leven samenkomen, is het dan ook dubbel feest. Vandaar dat ik onlangs, tijdens de opening van Sergi zijn kunstexpositie in Roest, mijn geluk niet op kon. Uiteraard ben ik supertrots dat zijn werken tentoongesteld worden, en dan ook nog eens in twee van mijn favoriete spots in Amsterdam: eerst bij Roest en na de zomer bij pllek. De opening was magisch, zijn werken kwamen geweldig uit in de rauwe setting van Roest en de ruimte was naast de portretten van Sergi gevuld met vrienden en familie. Eén en al liefde dus!

Oerol juni 2018-1-6

Oerol juni 2018-1-10

Oerol juni 2018-1-8

De expositie hangt tot en met 6 juli in Roest en wordt na de zomer vervolgd bij pllek, een aanrader! En ik ben uiteraard helemaal niet bevooroordeeld, dat snappen jullie. Om vast een tipje van de sluier te geven qua schilderstijl; zijn techniek is het beste te beschrijven als energiek, instinctief en bovenal altijd in evolutie. Sergi zegt zelf altijd dat hij tijdens het schilderen graag ruimte openlaat voor toeval en op zoek is naar balans in de chaos. In de set portretten die bij Roest hangen, presenteert hij zijn grootste inspiratiebronnen, zoals Van Gogh. In de hedendaagse maatschappij zijn we vaak zo gefocust op uiterlijkheden en dat is precies de reden waarom hij deze eigenschappen als het ware wilde uitgummen en een kijkje wilde geven in de ziel, de persoonlijkheid die schuilgaat achter de oppervlakte. Sergi zegt altijd dat het observeren van een portret bijna gelijk staat als het kijken in een spiegel. Als je goed kijkt, vind je vaak iets van jezelf terug in de ander.

Mocht je een kijkje gaan nemen, laat je dan hieronder een berichtje achter? Ben namelijk reuze benieuwd wat jullie van de expo vinden!

Liefs, Anouk

Foto’s: Sherine Zwaga // Bewerking: Suus – Moderne Hippies

Lees hier alle artikelen van Anouk en volg haar persoonlijk op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.