Als geboren en getogen Barcelonesa geeft Marta graag haar tips en geheime adressen in Barcelona op haar site HolaBarcelona.nl. Hier deelt ze haar 5 ultieme hotspots van deze toffe stad!

Duurzaam reizen - banner

Tip! Met Transavia boek je vliegtickets naar Barcelona vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag én Eindhoven.
modernehippies hotspots barcelona

1. Gràcia

Het hippie gevoel in Barcelona krijg je het meest al lopend door de wijk Gràcia. In deze kunstzinnige en alternatieve wijk vind je de meeste eco- en bio-adresjes, yogascholen en fairtradewinkels van de stad. Enkele plekken waar ik dol op ben, zijn de winkel van Olokuti, voor fairtrade cadeaus en met een geheim terras erachter, de biologische supermarkt Woki Organic Market en het vegetarisch cafè Camèlia. En heb je zin in wat lekkers, dan moet je écht donuts gaan eten bij Lukumas. 

moderne hippies barcelona 2

2. Barcelona’s markten

Wil je het dagelijkse leven van de locals meemaken? Laat de toeristische Mercat de la Boqueria links liggen en bezoek één van de vele voedselmarkten buiten het stadscentrum.

Dé manier om het echte Barcelona te ervaren: locals die hun boodschappen met hun karretje doen, een praatje met de verkoopster maken en de tijd nemen om een kop koffie of een biertje onderweg te drinken. Je leert daarnaast wat de echte Spaanse keuken inhoudt en je kunt ter plekke de lekkerste steekproducten proeven. Mijn twee favorieten zijn Mercat de Santa Caterina en Mercat de Galvany.

moderen hippies hotspots barcelona 2

3. Bunkers del Carmel

Een plek die je zeker moet bezoeken als je van mooie zonsondergangen houdt, is de Bunkers del Carmel. Bovenop de Turó de la Rovira vind je dit oude afweergeschut en de sporen van een oude krottenwijk. Het adembenemende 360 graden uitzicht over de stad die je vanaf de bunkers treft, maken de klim naar de top van de berg zeker de moeite waard. Breng dus je camera mee, want je zal non-stop foto’s willen maken!

moderne hippies barcelona 4

4. Natuurpark Serra de Collserola

Zelfs in het drukke Barcelona heb je genoeg plekken om het hectische stadsleven te ontvluchten. Denk hierbij aan het strand en de rustige parken en stadstuinen.
Maar wil je echt in contact komen met de natuur, dan kun je het beste bergopwaarts gaan en het natuurpark Serra de Collserola bezoeken. Op de heuvelrug van Barcelona vind je dit natuurreservaat met tal van wandelpaden, uitkijkpunten en rustige plekken voor een picknick. Mijn advies om Collserola te ontdekken is om het wandelpad Carretera de les Aigües te volgen, die langs het hele gebergte loopt en je de mooiste uitzichten over de stad biedt.

5. Teresa Carles Healthy Foods

Teresa Carles staat in de stad bekend als de beste vegetarische chefkok dankzij haar hippe biologische, vegetarische en flexitarian restaurants: Teresa CarlesFlax & KaleTeresa’s Juicery en
Teresa’s.  Zowel vleeseters als glutenvrije vegans en zelfs raw-eters kunnen hier terecht voor de lekkerste gerechten en de meest gezonde cold-pressed juices.

Andere healthy hotspots in Barcelona zijn juicebar Zumito en raw & vegan eettentjes Petit Brot en Väcka.

Que aprofiti! (Eet smakelijk!)

moderne hippies barcelona 4

Dankzij Marta’s tips en reisgidsen kunnen reizigers hun trip uitstippelen en Barcelona als een local ervaren. Omdat Marta ook een reislustig persoon is, heeft ze hiernaast het persoonlijke blog AboutMarta.com over haar reizen en persoonlijke tips in en buiten Barcelona.

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Je kunt Marta volgen op haar Facebook, InstagramTwitter,
Bloglovin’, Hola Barcelona en About Marta.

 Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.