Hoe Michael Kors honger de wereld uit wil helpen

Vandaag is het World Food Day en dat betekent dat designer Michael Kors samen met het Verenigde Naties’ World Food Programme (WFP) opnieuw in actie komt in de strijd tegen honger in de wereld. Voor de vijfde keer op een rij zet hij zich in met zijn goede doel Watch Hunger Stop.

Tot op heden heeft Kors met Watch Hunger Stop het World Food Programme geholpen meer dan vijftien miljoen maaltijden uit te delen aan mensen in nood (!).

Hoe dan?

Ieder jaar lanceert hij nieuwe limited editions horloges (daarom watch hunger stop) en zonnebrillen. Duur? Zeker. Maar voor ieder verkocht klokje krijgen 100 kinderen in hongersnood een voedzame maaltijd aangeboden.

“Our multi-year partnership with Michael Kors has resulted in a significant contribution toward progress in the fight against global hunger. Over the past five years, the school meals program, a focus of the Michael Kors effort, has played an enormous role in empowering hungry children with the nutrition they need to succeed in the classroom and lift themselves out of poverty.”
– aldus Rick Leach, President & CEO van het World Food Program USA.

Kate Hudson is al een aantal jaar verbonden aan het goede doel. Afgelopen juni reisde ze met WFP af naar Cambodja om te zien hoe Watch Hunger Stop WFP heeft geholpen door het voeden van kinderen. In onderstaande video zie je haar o.a. een aantal scholen, boerderijen en families bezoeken, waarin ze ziet wat de impact van WFP en deze actie is voor het leven van de kinderen aldaar. Bekijk de video hiervan hieronder:

Persoonlijk zijn we hier vooral groot fan van de t-shirts die ze hebben geproduceerd voor deze campagne – ontworpen door designer Clym Evernden. Hier hoef je niets voor te doen, behalve naar een Michael Kors winkel te gaan. Zodra je er een selfie met #WatchHungerStop mee post, doneert Michael Kors 50 maaltijden aan WFP.

Moderne Hippies x Watch Hunger Stop 3

Michael Kors doneert ook 25 maaltijden bij iedere snap die bij zijn winkels in de US, Canada en de UK wordt gemaakt. Mocht je deze dagen ergens in de wereld rondlopen en langs een van z’n winkels komen… Kleine moeite.

Tip!

Een erg nobele app is Share The Meal. Share The Meal is namelijk de eerste app die de strijd tegen honger aan wilt gaan. Je vindt er allerlei infographics, interfaces, feitjes en foto’s en je kunt er minimale donaties van $ 0,50- doen, die gelijk weer naar WFP gaan.

Meer weten? Bekijk hier de website voor meer info over de Watch Hunger Stop campagne.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Redpill. Net als alle artikelen die we maken, staat onze boodschap, interesse en enthousiasme in het verhaal centraal. Deze samenwerking maakt het mogelijk om nog veel meer moois te maken voor de community. Heb je vragen over hoe we samenwerken met merken? Stuur ons dan gerust een mailtje.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Reageer ook