HOTSPOTS, KUNST & CULTUUR

Eropuit // Lunchen bij Hôtel Droog

Milaan heeft 10 Corso Cormo; Amsterdam heeft vanaf heden Hôtel Droog. Hôtel Droog dekt alleen eigenlijk de lading niet, want het ‘hotel’ boven de Droog designwinkel in de Amsterdamse Staalstraat is een fraai zolderappartement (€ 250 per nacht). Met daaronder een lunchresto, de designerfashionstore ‘Kabinet’ en een winkel van Cosmania.

In Hôtel Droog beleef je de wereld van het toonaangevende projecten- en productenhuis Droog. Vanuit de winkel van Droog aan de Staalstraat, loop je nu via de expositieruimte of de tuin door naar het café. Alle kopjes en stoelen die in de winkel verkocht worden, kan je daarom nu persoonlijk testen. Officieel opent Hôtel Droog 16 september 2012, maar ik was er van de week vast bij om voor je te testen hoe design en eten zich hier met elkaar mixen.

Bij Hôtel Droog lijkt het me duidelijk dat het ontwerp en design volledig in ‘Droog-stijl’ is ontworpen. Het menu is simplistisch, functioneel, kunstzinnig en commercieel haalbaar – net als de ontwerpen vaak zijn bij Droog. Ik koos voor een broodje met organische zalm, avocado en waterkers. Ik werd verrast door het brood waar de (overigens wel heerlijke) zalm op gelegd was: het Deense Smörrebröd. Nu snap ik dat het design van Droog komt, maar hoeft het brood van mij ook niet per se droog te zijn. Een lichtelijke tegenvaller. Als we toch al zo opscheppen over ‘ons Dutch Design’, geef mij dan maar wat goed Nederlands brood. Je betaalt veel voor weinig en de kwaliteit staat nog niet op gelijke voet met de status van het design.

Een van de leuke details in de ruimte van het café: aan een van de cafémuren hangt een interpretatie van De Staalmeesters door Berend Strik. Rembrandts groepsportret van de heren van het textieelgilde hing tot 1771 in dit gebouw, waar destijds het gilde samenkwam. Strik heeft zijn interpretatie gemaakt in opdracht van Droog, als ode aan het gebouw.

Als je een design liefhebber bent, is het absoluut een must een keer naar Hôtel Droog te gaan. In combinatie met de prachtige tuin, een winkel die flink uitgebreid is en de toevoeging van de mode- en cosmeticawinkel is het een hele ervaring. Houd het bij het café echter misschien alleen op een drankje; de smoothies zijn zeker een aanrader.

Hôtel Droog
Staalstraat 7b
Amsterdam
Entree via de winkel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.