Fijn Plekje // Drovers Dog in Amsterdam

Door Elke.

IMG_3760

Ik ben verliefd op Australië. Iedereen die mij goed kent weet dit. 7 jaar geleden maakte ik een rondreis door het mooie land en sinds die periode krijg ik het land en alles wat er mee te maken heeft niet uit mijn hoofd.

Het landschap, de sfeer, de mensen en… het eten. Die gezonde hype die hier de laatste jaren heerst, was daar 7 jaar geleden al prominent aanwezig. Ja, ik nam mijn eerste wheatgrass shot in Australië. Hoe kan het dan dat ik afgelopen zomer pas een geweldig Australisch tentje ontdekte in Amsterdam, en dan nog eens bij mij om de hoek?! Ik heb het over Drovers Dog – een Australische breakfast/brunch room.

IMG_3761

What’s in the name?

Twee australiërs en een Nederlander hebben samen deze geweldige tent opgezet. Naast het feit dat een Drover een bekend hondenras is, heeft de naam meer te maken met wat deze honden doen. Zij brengen in Australië namelijk grote kuddes vee samen en dat samenbrengen is wat centraal staat bij Drovers Dog. Het is er altijd gezellig en het zit vol met vrienden, stelletjes en families. Iedereen die er werkt spreekt vloeiend Engels en vaak met een sterk Australisch accent. (Oh, how I love it) Buiten hangen Australische vlaggentjes en de keuken staat vol met (vaak mooie) Aussi dudes.

Wat kun je er eten?

Mijn favoriet is toch wel de Veggie Wrap met rode bieten, avocado en champignons. De Veggie en Beef Burger mogen er ook wezen, maar de meesten mensen komen hier toch wel voor het verrukkelijke all day breakfast of brunch. Eggs Benedict, de Drovers Breakfast Roll of de Ricotta Pancakes doen het goed hier en niet onbelangrijk: alles is homemade en vrijwel biologisch. Daarnaast kun je zoete lekkernijen bestellen zoals de Brookie (een combinatie van een brownie en een cookie) of een stuk glutenvrije Coconut Cake zonder suiker. Zelf zeggen zij:

At The Dog, we love breakfast.
But we’re not talking about your grandmother’s breakfast. We love the limitless and delicious possibilities of breakfast:
sweet, savory, spicy, chewy, gooey, crunchy, simple and elegant.
and we are passionate that breakfast can and should be enjoyed all day.

IMG_3762

IMG_3763

IMG_3764

IMG_3765

IMG_3766

Winactie!

Zou jij ook eens willen genieten van een heerlijk All Day Breakfast bij Drovers Dog? Ik mag een lunch voor twee weggeven!

Wat moet je doen? Like deze blogpost en vertel waarom jij zo dol bent op Australië en maak kans! Volgende week (10 feb) krijgt de winnaar een mailtje in zijn of haar inbox.

Drovers Dog
Eerste Atjehstraat 62
Amsterdam (oost)

Heemstedestraat 25
Amsterdam (zuid)

Cheers mate!

Liefs, Elke

9 reacties

Dinah -

omdat ik nog steeds nageniet van mijn prachtige tijd daar (alweer 5 jaar geleden) Mn eerste grote reis, een paar maanden van huis… zou het zo weer doen!!!

Emma -

In 2013 was ik op uitwisseling in Australié. Ik heb 10 maanden in een Australische familie gewoond, ging naar de lokale high school (het was een school voor alleen maar meisjes en we hadden school uniforms), ontmoete de liefste mensen en werd verliefd op de Australische cafecultuur. Met mijn host parents gingen wij elke zaterdag ochtend naar een andere Café om daar een brekkie te hebben en dat vond ik een hele leuke traditie!

Ik zelf woon nu in Finland maar ik zou heel graag mijn beste vriendin willen trakteren op een aussie breakfast!

Linda -

Australia for me is a place for what I have dreamed on my whole life to make a journey. I have to admit that sense of what kind of world continent is Australia begins from movies and tv-shows, which I have seen as child or in my teenage age. And that is rather recent period of my life. I want to remind you some on my favourite ones, because I don’t know if you have seen these beautiful pieces. For example do you remember such movie as Crocodile Dundee – this strong, sexy and adventurous man? Or romantic love story Australia, which was heart breaking drama. Or popular Crocodile Hunter with all his animals? And my granny watched McLeod’s Daughters… So I believe that in future I will go to Australia and explore this amazing country by myself and put as puzzle pieces by piece this majestic landscape as picture in my dreams. I would like to have a trip all around continent exactly as my friends from Latvia are doing now. You can be lucky!

Leonie -

In 2010 heb ik door Australië gereisd en heeft het mijn hartje gestolen. Ook is mijn reislust hier ontstaan. De Aussies zijn zo laid back & aardig!! Ik hoop met een lunch bij Drovers Dog me weer even in deze omgeving te wanen, samen met mijn beste vriend die na 8 jaar vanuit Australië weer terugkomt naar Nederland.

Alexander -

Hey mate! Mijn heimwee naar Aussie-land is na een jaar backpacken te groot geworden. Soms betrap ik mezelf er op dat ik hartje winter de Barbie wil aansteken.. Natuurlijk Sainsbury en het Australische voetbalelftal de afgelopen weken aangemoedigd, alles om maar een beetje dichterbij te zijn haha! Nu staat beter ontbijten op mijn goede voornemenslijst, en dit in combinatie met mijn passie voor Australië, maakt die lunch voor twee wel héééél aanlokkelijk! Cheers!

Helena -

Hi Elke,

Ik ben nog nooit in Australie geweest maar het eten lijkt me zoo lekker!!! Ik denk dat je hier een goede indruk kan krijgen van het land zelf, het eten ziet er heel puur uit.

Aeliane -

Mega veel heimwee naar Australië! In 1995 heb ik een rondreis gemaakt. Wat een heerlijk land. Gaaf om me weer even terug te wanen en te genieten van lunch in Aussie style! :-)

Debbie Loos -

Al sinds mijn 15e wil ik graag naar Australië maar het is er nog altijd niet van gekomen. In de tussentijd ben ik gaan samenwonen en hebben we een huis gekocht. Ook heb ik recentelijk gesolliciteerd voor een nieuwe grote uitdaging. Mijn werk in de zorg maakt het lastig om weken tot maanden te reizen. Ondanks dit weet ik zeker dat we ooit naar Australië zullen gaan. Door deze winactie zou ik toch alvast een beetje Aussie meemaken!!

Anneke -

Hey! Ik heb net gisteren gehoord dat ik mijn permanente visum voor Australie binnen heb. Drovers dog zou een super fijne plek zijn om dit te vieren, x

Reageer ook