HOTSPOTS

Fijn Plekje // Drovers Dog in Amsterdam

Door Elke.

IMG_3760

Ik ben verliefd op Australië. Iedereen die mij goed kent weet dit. 7 jaar geleden maakte ik een rondreis door het mooie land en sinds die periode krijg ik het land en alles wat er mee te maken heeft niet uit mijn hoofd.

Het landschap, de sfeer, de mensen en… het eten. Die gezonde hype die hier de laatste jaren heerst, was daar 7 jaar geleden al prominent aanwezig. Ja, ik nam mijn eerste wheatgrass shot in Australië. Hoe kan het dan dat ik afgelopen zomer pas een geweldig Australisch tentje ontdekte in Amsterdam, en dan nog eens bij mij om de hoek?! Ik heb het over Drovers Dog – een Australische breakfast/brunch room.

IMG_3761

What’s in the name?

Twee australiërs en een Nederlander hebben samen deze geweldige tent opgezet. Naast het feit dat een Drover een bekend hondenras is, heeft de naam meer te maken met wat deze honden doen. Zij brengen in Australië namelijk grote kuddes vee samen en dat samenbrengen is wat centraal staat bij Drovers Dog. Het is er altijd gezellig en het zit vol met vrienden, stelletjes en families. Iedereen die er werkt spreekt vloeiend Engels en vaak met een sterk Australisch accent. (Oh, how I love it) Buiten hangen Australische vlaggentjes en de keuken staat vol met (vaak mooie) Aussi dudes.

Wat kun je er eten?

Mijn favoriet is toch wel de Veggie Wrap met rode bieten, avocado en champignons. De Veggie en Beef Burger mogen er ook wezen, maar de meesten mensen komen hier toch wel voor het verrukkelijke all day breakfast of brunch. Eggs Benedict, de Drovers Breakfast Roll of de Ricotta Pancakes doen het goed hier en niet onbelangrijk: alles is homemade en vrijwel biologisch. Daarnaast kun je zoete lekkernijen bestellen zoals de Brookie (een combinatie van een brownie en een cookie) of een stuk glutenvrije Coconut Cake zonder suiker. Zelf zeggen zij:

At The Dog, we love breakfast.
But we’re not talking about your grandmother’s breakfast. We love the limitless and delicious possibilities of breakfast:
sweet, savory, spicy, chewy, gooey, crunchy, simple and elegant.
and we are passionate that breakfast can and should be enjoyed all day.

IMG_3762

IMG_3763

IMG_3764

IMG_3765

IMG_3766

Winactie!

Zou jij ook eens willen genieten van een heerlijk All Day Breakfast bij Drovers Dog? Ik mag een lunch voor twee weggeven!

Wat moet je doen? Like deze blogpost en vertel waarom jij zo dol bent op Australië en maak kans! Volgende week (10 feb) krijgt de winnaar een mailtje in zijn of haar inbox.

Drovers Dog
Eerste Atjehstraat 62
Amsterdam (oost)

Heemstedestraat 25
Amsterdam (zuid)

Cheers mate!

Liefs, Elke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.