Gezonde snacks #5 // Hummus met rozemarijn
Kikkerwten zijn lekker, gezond, goedkoop en je kan er eindeloos mee variëren. Bovendien is deze peulvrucht een perfecte vleesvervanger voor mensen die vegetarisch of veganistisch eten! De kleine balletjes zitten namelijk boordevol eiwitten, b-vitamines en ijzer. Precies de dingen die je mist wanneer je geen vlees eet. Niet gek dus dat je ze steeds vaker in restaurants tegenkomt. Ze zijn namelijk heerlijk door salades, quiches en stoofpotjes. Toch kent de kikkererwtenhummus de meeste fans. Deze heerlijke dip is snel te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig!
Hummus met rozemarijn en citroen
Ingrediënten
- 400 gram kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- 60 ml olijfolie
- 25 ml citroensap
- 2 takjes verse rozemarijn
Bereidingswijze
Ik heb een blikje kikkererwten gebruikt, maar je kan ook prima 400 gram gedroogde kikkererwten gebruiken (laat deze dan de avond voor gebruik in de koelkast weken en verwarm ze vervolgens in hun eigen vocht). Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze, samen met de knoflook, de olijfolie en het citroensap. Schep alles in je keukenmachine en laat deze ongeveer 2 minuten lang draaien tot je een dikke pasta hebt. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat water of extra olijfolie toe. Pluk de rozemarijn en voeg de takjes erbij en laat de keukenmachine nog 15 seconden draaien. Schep de hummus in een mooi bakje en serveer met een pitabroodje of een variatie aan rauwe groenten (denk wortels, paprika, bleekselderij en komkommer) en geniet!
Meer gezonde snacks vind je hier.
Liefs, Sanne
// Volg Sanne op Instagram, Pinterest en haar eigen blog