REIZEN

Travel Diary: Ibiza update #3 // Werken op Ibiza & de regio verkennen

Wat hiervoor kwam:

Werken op Ibiza1
Mijn nieuwe “kantoor” op Ibiza

Welkom bij mijn nieuwe kantoor :). Inmiddels werk ik hier iedere ochtend en avond. Vervelend, hè?

Op de eerste dag in mijn nieuwe AirBNB huis, ging ik in mijn “pauze” de buurt verkennen. Ik wist namelijk dat ik “ergens” in het noorden van Ibiza zat, maar waar nou precies…?

Ik ging naar de supermarkt die mijn “huisvader” had aangeraden en raakte op slag verliefd. Alsof het een “lokale Marqt” leek te zijn! Quinoa, bijzondere soorten rijstenwijfels, superfoods, kokosolie; niets was hier vreemd.

Ja maar hallo, je zit in het noorden van Ibiza. Hippieregio #1 in Europa. What where you thinking? Natuurlijk hebben ze dat hier, ging door me hoofd, terwijl ik boodschappen aan het doen was.

Zelfs toen ik ging afrekenen, werd me geen plastic tasje aangeboden, maar een doos. Later viel me op dat veel meer mensen hun boodschappen in “oude dozen” deden.

Daar zouden wij eens van mogen leren…

Voor de nieuwgierige aagjes: ik heb het over supermarkt Can Carune; op de weg richting Sant Joan.

Boodschappen in een doos doen Ibiza1

Naast mijn “lokale Marqt” zag ik de shop van World Family Ibiza. Iets wat me gelijk bekend voorkwam, omdat gastblogger Tycho ooit nog een prachtig verhaal heeft geschreven over de oprichters van dit merk. (Aanrader!). Leuke spullen, sommige extreem hippie, en overigens ook wel extreem duur.

World Family Ibiza shop Ibiza1

Gauw weer verder dus: even naar Sant Juan. Zogezegd het “hippie-enclave” van het noorden. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik daar nog weinig van heb gezien, maar ik stuitte wel gelijk tegen een fantastische Eendje:

Hippie Eendje op Ibiza Sant Juan1

Hippie Eendje op Ibiza Sant Juan2

Hippie Eendje op Ibiza Sant Juan3

Mijn dag was hierdoor eigenlijk al meer dan goed.

Maar er miste nog één ding: de zee! Mijn huis zit op de weg naar “hippiestrand” Benirràs, waar de befaamde trommelaars op zondag je heupjes laten bewegen en je extra laten genieten van het leven.

Nu kwam ik er echter in alle rust. Wat een mooi strand, wat een mooi uitzicht! Ik rook de lucht van jointjes; oude mannen waren aan het beachballen; ik zag sommige mensen onder de bomen zitten – verstopt in de bergen; en ik zag meiden van mijn eigen leeftijd compleet naakt rondhuppelen. Ik voelde me nog te gekleed met alleen een broekje aan.

benirras beach1

De eerste verkenning deed me goed. En ik keek uit naar het weekend; waar ik in het noorden van het eiland zou blijven, en de Las Dalias markt, de zondagmarkt in Sant Juan en de trommelaars in Benirrás zou gaan opzoeken. Houd de site in de gaten, want in m’n volgende updates zal ik mijn eerlijke mening geven over alle markten, en een set toffe foto’s laten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.