REIZEN

Travel Diary: Ibiza update #4 // Las Dalias Markt

HIER kwam ik voor naar Ibiza: “de” hippiemarkt Las Dalias. Ik organiseer, zoals sommigen van jullie wel weten, de events vanuit Moderne Hippies. Eén van de redenen om naar Ibiza te komen, was om inspiratie op te doen op de markten van Ibiza. Dit is de oorsprong, dit is “je-van-het” – zeggen ze.

De Las Dalias markt is in het noorden van het eiland, en was voor mij dus slechts een kwartiertje rijden. Bij aankomst werd ik gelijk een beetje teleurgesteld: amateur-parkeermannen vroeger drie euro om m’n auto op de “parkeerplaats” te kunnen zetten. Anti-hippiestyle! Het zal vast door de 20.000 bezoekers komen, die hier ’s zomers naartoe gaan. Nu was het gewoon een beetje jammer. Later ontdekte ik dat ik de auto iets verderop voor nop had kunnen parkeren. Damn you tourist.

Toen schoot, vlak voordat ik het eerste kraampje zou betreden, het “angstige” gevoel te binnen: ohh shit, hier ga ik echt alles willen kopen. Las Dalias heeft in ieder geval 200 stands en is dus een markt waar wij vrouwen zo een hele middag kunnen rondbanjeren. Ha! Wat ben ik blij dat ik hier alleen naartoe ben gegaan. Geen man die op een bankje zit te wachten en mij een opgefokt gevoel geeft. Heerlijk, to be honest. Haha. (Sorry schatje!).

Ik heb enkele foto’s voor jullie gemaakt, zodat jullie een klein beetje kunnen zien hoe het eruit ziet.

Las Dalias Saturday Market Ibiza01

Las Dalias Saturday Market Ibiza02

Las Dalias Saturday Market Ibiza03

Las Dalias Saturday Market Ibiza04

Las Dalias Saturday Market Ibiza05

Las Dalias Saturday Market Ibiza06

Las Dalias Saturday Market Ibiza07

Las Dalias Saturday Market Ibiza08

Las Dalias Saturday Market Ibiza09

Las Dalias Saturday Market Ibiza10

Las Dalias Saturday Market Ibiza11

Las Dalias Saturday Market Ibiza12

Las Dalias Saturday Market Ibiza13

Las Dalias Saturday Market Ibiza14

Las Dalias Saturday Market Ibiza15

Heel eerlijk? Las Dalias heeft natuurlijk stands ertussen zit die briljant zijn. Waar fantastische producten worden verkocht, handgemaakt of met de oorsprong uit Ibiza. Maar er zat ook heel veel troep tussen. Net zo goed uit Taiwan of China. Je moet dus goed “filteren” en goed kijken wat echt is, en wat niet. Ik kwam uiteindelijk thuis met een paar (naar mijn mening) toffe items:

Verder vond ik het qua sfeer ook niet bepaald denderend. Ik kon zelfs concluderen dat ik de events die ik zelf organiseer vanuit Moderne Hippies 10 x gezelliger vind. En let me tell ya, dat was nogal een openbaring. Wat nou “de” hippiemarkt? Het is gewoon een markt. Ja. En het verkoopt producten in de hippiestyle, dat zeker. Maar een gezellige, open, relaxte, “hippie” sfeer is long gone.

“There are 6 original hippies on this market”, was wat Donovan, één van de “oude” hippies op de markt me vertelde. Ik bleef zo lang met hem kletsen, dat ik zelfs later in de week met hem had afgesproken om verder te praten. Gisteren ontmoette ik hem nogmaals. Zeer inspirerend!

FYI: Momenteel is de Las Dalias markt iedere zaterdag op Ibiza, maar in het hoogseizoen kun je er ook op maandagavond heen.

Andere kleine tip: in veel reisboekjes wordt Anita’s Bar, in hetzelfde dorpje Sant Carles, aangeraden. Op de binnenplaats staat namelijk nog altijd de ooit enige telefooncel in de wijde omtrek, waarin de hippies uit de omgeving vroeger het veelal Duitse of Britse thuisfront verzochten om geld te sturen, zodat ze bij de gedulgdie Anita weer eens de openstaande rekening konden betalen. Ook de post voor de hippies belandde hier: in de donkerbruine houten kasten met postvakjes. Nog altijd wordt de post van de bewoners daar neergelegd. Allemaal leuke details; maar het eten is er vreselijk. Ik heb het getest, en kan het absoluut niet aanraden. Loop dus even naar binnen, bekijk de telefooncel en de postvakjes, en ga gezellig ergens anders eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.