HOTSPOTS

IDFA by Night // Unieke documentaires onder de sterren

Verlangen jullie ook zo naar lange zwoele zomeravonden in de buitenlucht? Aankomende week lijken de temperaturen iets te gaan stijgen en blijft het hopelijk droog en dat komt goed uit… want dan kunnen we met z’n allen, onder de sterrenhemel op het plein bij Pakhuis de Zwijger, gaan genieten van IDFA by Night!

IDFA by Night in een notendop: unieke documentaires, op een groot scherm in de buitenlucht, iedere avond vanaf 22 uur en de toegang is gratis. Sounds good to me!

docu-by-night

Hieronder een overzicht van de vijf (resterende) documentaires die je vanaf vanavond kunt gaan zien:

 • Maandag 1 juli: The only son. 
  Pema groeide op in de hoofdstad van Nepal, terwijl zijn ouders in een afgelegen bergdorp bleven. De ouders van Pema willen dat hij terugkeert, trouwt en hun land in de Himalaya zal beheren. Maar Pema heeft een andere toekomst voor ogen.
 • Dinsdag 2 juli: I am breathing.
  Neil Platt is 33 jaar, net vader geworden en lijdt aan Motor Neurone Disease. Hij is verlamd vanaf zijn nek en met nog maar een paar maanden te leven, probeert hij waardig afscheid te nemen van zijn 1-jarige zoontje. Met behulp van spraakherkenningssoftware stuurt hij via zijn blog openhartig en humorvol zijn observaties de wereld in.
 • Woensdag 3 juli: In the shadow of the sun.
  Tegen de achtergrond van een reeks brute moorden op albino’s in Tanzania, proberen twee mannen met albinisme hun droom na te jagen. Josephat en Vedastus moeten niet alleen de vooroordelen van anderen, maar ook hun eigen angsten overwinnen, want achter elke hoek schuilt een moordenaar. Josephat gebruikt daartegen de rede als schild: “We kunnen niet alleen maar vanwege onze kleur vluchtelingen zijn in ons eigen land.”
 • Donderdag 4 juli: Off the grid.
  In deze roadmovie bezoekt de filmmaker enkele plekken in de VS, waar men op verschillende manieren experimenteert met kleinschalige bottom-up initiatieven ten tijde van de diepe recessie/ economische crisis.
 • Vrijdag 5 juli: The song of life.
  Als student raakte de Duitse componist Bernhard König gefascineerd door de krakende stemmen van oude mensen en besloot hij op zoek te gaan naar een omgeving waarin die stemmen tot hun recht komen. Samen met hoogbejaarden zet hij hun levensverhalen op muziek, het resultaat is verbluffend en ontroerend.

Gelukkig is er na deze week van mooie documentaires, het weekend ook weer genoeg leuks te doen! Zo kan je zaterdag in Utrecht terecht bij deBeschaving voor kunst, muziek en wetenschap. Staat Rotterdam zondag in het teken van de 25e editie van het Metropolis Festival (gratis popfestival) en kan je in Amsterdam zondagmiddag naar The Fashion Bazaar (sample sale, fashion shows en meer).

IDFA by Night 2013
Waar: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179 Amsterdam
Wanneer: maandag 1-7 t/m vrijdag 5-7, documentaires starten om 22.00 uur
Entree: gratis, aanmelden via de website van Pakhuis de Zwijger (zie specifieke links per avond/ documentaire)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.