INSPIRATIE, KUNST & CULTUUR

Verbeter de Wereld // Ik stop met liefde voor rood!

Met de rubriek “Verbeter de wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

CloseUp_hartje_stoplicht

Kleine wereldverbeteraars, ik houd er van.

Zo is er in Utrecht iemand die heeft ingespeeld op de haast van tegenwoordig en het door rood rijden. Vele rode stoplichten voor fietsers zijn zodanig afgeplakt, dat er een hartje ontstaat. Ik weet niet of het iedereen pakt, maar ik blijf op deze manier graag nog even voor het rode stoplicht staan. Vervolgens zie ik stiekem een kleine glimlach ontstaan bij enkele fietsers naast mij, die wachten op het groene licht.

Het zien van een hartje maakt je blij en daarnaast is het fijn om even stil te staan in plaats van constant gehaast door te fietsen.

hartje_stoplicht1

hartje_stoplicht2

Wie het doet en waarom precies, dat weet niemand. Ik hoop dat deze persoon hier nog heel lang mee doorgaat en dat het nog meer stoplichten mag betreffen in de toekomst.