MODE & BEAUTY

Indah // Sieraden van de wereld

Schattige armbandjes en leuke kettingen vind je bij Indah (Indisch voor ‘prachtig’). De sieraden zijn allemaal handgemaakt door Esther de Niet (20). Twee jaar geleden is zij tijdens haar reis door Indonesië begonnen met het maken van sieraden. “Er waren zo veel leuke kraaltjes dat ik alles wel moest kopen en begonnen ben met het maken van armbandjes. Toen ik thuis kwam, kon ik niet meer stoppen met rijgen. Op een gegeven moment had ik zo veel sieraden dat ik niet meer wist wat ik er mee aan moest! Mensen om me heen reageerden enthousiast; hier en daar verkocht ik zelfs wat. Toen heb ik een Facebook aangemaakt om te kijken hoe dat liep”, aldus Esther. En dat liep ontzettend goed. Logisch gevolg was een webshop die ze samen met een vriend bouwde. Dit was echter niet de enige plek waar Indah verkocht werd; meerdere winkels hadden namelijk al snel interesse getoond.

Goede materialen
Het maken van sieraden was eerst een hobby, maar groeide uit tot een passie; een merk zelfs. De passie waarmee Esther alles zelf designed en de zorg en toewijding waarmee zij elk armbandje en elke ketting maakt, zie je terug in haar collectie. Deze collectie is behoorlijk exclusief: de sieraden worden in beperkte oplage gemaakt. Daarnaast werkt Esther alleen met goede materialen. “Wat ik belangrijk vind, is dat het geen troep is waarmee ik werk. Dat is er al genoeg. Daarom gebruik ik alleen half edelstenen en zoetwaterparels, in combinatie met goud en zilver*.” Sieraden van mooie materialen dus, voor een betaalbare prijs.

Indah

Sieraden van de wereld
De sieraden van Indah worden gemaakt met materialen die Esther overal ter wereld bij elkaar sprokkelt. Zo heeft zij haar zilver ingekocht op Bali en worden de edelstenen, die ergens op de wereld worden gevonden, bewerkt in India en Thailand. “Vorig jaar heeft mijn zus een hele partij gevlochten armbandjes uit Peru meegenomen. Die kocht ze daar bij Inca families. Deze armbandjes bewerk ik vervolgens zelf met edelsteentjes of bedeltjes om het de Indah look te geven. Ik vind het gewoon gaaf dat een sieraad zo’n weg heeft afgelegd voordat het in elkaar is gezet en door iemand gedragen wordt.”

Indah Look
De armbandjes zijn onwijs schattig met hun lieve roosjes, parels en pastelkleurige kralen. Ook heeft Indah stoerdere varianten met doodshoofdjes, natuurstenen en kruisjes. Extra leuk is het natuurlijk als je ze allemaal met elkaar combineert. Houd dan vooral in gedachten dat het sieraad dat jij draagt een ware wereldreiziger is en met liefde is gemaakt door een meisje dat net als Marte aan de wanderlust-ziekte lijdt.

Indah armbandjes

Indah wordt op dit moment alleen in de webshop verkocht. Kijk voor recente informatie over de winkels waar Indah te koop is op Facebook.

*De materialen waarmee Indah werkt zijn 925 zilver, 14k goud verguld en plated materialen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.