INSPIRATIE, KUNST & CULTUUR

Inspiratie // 5 x bohemian tijdschriften

Jaja. We weten het allemaal: tijdschriften zijn de duivel, en vrouwentijdschriften al helemaal: alleen gericht op het bevorderen van consumentisme door het inspelen op ons lage self-image. Maar… Ze zijn vaak zo moooiii. Ik verlies me geregeld tussen de glossy pagina’s en de prachtige plaatjes van de Vogue of Elle: het ultieme escapisme.
Gelukkig is er ook een ander soort tijdschriften, speciaal voor bohemian chicks: meer arty en minder glossy, gemaakt in kleinere oplages door zelfstandige collectieven, over onderwerpen die niet zo mainstream zijn, en net zo mooi en fijn om in te bladeren.
Vandaag zet ik mijn persoonlijke top 5 voor jullie op een rij:

Modern Farmer
Zelf je eigen eten verbouwen en dingen laten groeien kan zo fijn zijn! Helaas lijden bladen over tuinieren vaak aan een hoog truttigheidsgehalte. Zo niet Modern Farmer: dit tijdschrift geeft een quirky draai aan het genre. Door cutting edge design, een nadruk op biologische en kleinschalige landbouw en veeteelt en een overvloed aan interessante artikelen en interviews maakt Modern Farmer boerderijen weer hip!

Modern Farmer Mag

Bron foto

Kinfolk
Kinfolk is een kooktijdschrift, maar het is tegelijkertijd heel veel meer dan dat. Door middel van persoonlijke interviews legt Kinfolk de nadruk op wat ‘eten’ eigenlijk inhoudt: een manier om iets met elkaar te delen, om een connectie te maken met vrienden en likeminded personen en om een community te vormen. De prachtige foto’s zijn intieme portretten van vriendengroepen en gezinnen. Door de fantastische vormgeving wil je zo in de wereld van Kinfolk stappen!

Kinfolk Magazine

Bron foto

Disfunkshion Magazine
Het eerste blad geheel voor en door bohemians! Moeilijk aan te komen (ik heb de mijne ooit helemaal uit Australië gehaald!) maar zeer de moeite waard. Fantastische styling tovert covermodellen als reality-ster Audrina Partridge, surfer Alana Blanchard en de one-of-a-kind Carmen Electra om tot ware bohemian babes en ook de rest van het tijdschrift staat tjokvol tips voor prachtige kleding, ‘groene’ make-up en andere onmisbare dingen voor elke free spirit.

Disfunkshion Magazine

Bron foto

Tiny Atlas Quarterly
Tiny Atlas Quarterly is, strikt gezien, een reistijdschrift. Maar verwacht geen Condé Nast Traveller: bij TAQ gaat het voornamelijk om intieme fotografie en out-of-the-way bestemmingen. Van IJsland tot Big Sur. Gedrukt op grainy papier en met het formaat van een oversized paperback is TAQ een geheel nieuw en origineel tijdschrift. Heerlijk om bij weg te dromen. En op de website van TAQ staat nog veel meer moois!

Tiny Atlas Quarterly

Bron foto

Nylon
Ok ok, strikt genomen is Nylon geen underground magazine. Ik pikte ooit bij toeval het eerste nummer op (alweer in 1999, het is opgericht door Helena Christensen!) en sindsdien ben ik verslaafd. Nylon is wel degelijk een bona fide en groot mode/lifestyleblad, maar het richt zich nadrukkelijk op alternatieve- en rocker chicks. Met een te gekke mix van alternatieve styling, fotografie en illustraties, coole interviews met muzikanten en acteurs en prima tips op het gebied van cultuur (zo ontdekte ik via Nylon bijvoorbeeld Zella Day en Shara Gibson, die ik vervolgens weer deelde met jullie) is Nylon echt mijn lijfblad geworden. En hopelijk nu ook dat van jullie!

Nylon Magazine

Bron foto

En jullie? Iemand nog tips voor meer mooie bladen?

– xx – Liselore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.