INSPIRATIE

Inspiratie // Alternatieven voor je date op Valentijnsdag

Over een paar dagen is het Valentijnsdag… En ondanks dat ik niet een groot voorstander ben van deze voor-de-commercie-gemaakte dag, doe ik er sinds 2 jaar toch ook actief aan mee; alleen omdat die dag bij toeval de eerste dag was dat ik met mijn huidige vriendje kuste. Het is de dag van de liefde, een dag van geluk, en een dag om even lekker samen te zijn. Door de drukte in onze levens roepen dit soort dagen in zeker zin toch even op stil te staan bij wat je hebt. Dus maak er gebruik van. Als het nu niet gebeurt, wanneer dan wel?

Ookal brengt Valentijnsdag de associatie naar voren van het kopen van ‘dingen’ (denk aan bloemen, cadeaus en dure maaltijden) hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat je hier zelf ook actief aan mee zou moeten doen. (Behalve als je het echt graag wilt, natuurlijk.) Valentijnsdag gaat uiteindelijk om het delen van de liefde – of het nu met de liefde van je leven is, een nieuwe Tinder date, een goede vriend of vriendin, een familielid of je huisdier – en op die manier kun je het dus ook vieren op een manier die heel goed bij jou past.

Om je inspiratie te geven, deel ik vandaag enkele alternatieve ideeën voor een date op Valentijnsdag met je. Vul het op je eigen manier in and spread some love.

Knusse liefde

Tipi bouwen

Weet je nog, dat je als kind het liefste een tent in huis bouwde? Op de zolder, om in weg te kruipen en ‘m het liefst nooit meer af te bouwen? Spoel nu maar flink wat jaren vooruit: bouw je eigen tent – of nog leuker: tipi – in huis! Verzamel alle kleden en kussens die je hebt en maak er een knus hoekje voor twee van. Maak de uren vol met het voorlezen van verhalen, het luisteren naar jullie favoriete muziek, het delen van geheimen en het simpelweg heel fijn en knus hebben met elkaar onder de lakens. Zet een kaarsje aan en maak vooraf zelf bijvoorbeeld nog enkele (gezonde) snacks.

Wat: Bouw een tent. In je kamer, in je keuken, op zolder… Waar je maar wilt om samen met jouw lief even ‘weg’ te zijn!

Kledingstijl: Iets comfortabels en schattigs!

Geef: Een brief of een gedichtje. Je kunt het in allerlei vormen geven, maar het belangrijkste is om oprechte woorden te geven. Recht uit je hart. Schrijf het zelf uit! En lees ‘m op de avond gelijk even voor.

Avontuurlijke liefde

avontuurlijke liefde

Waarom niet op avontuur gaan, gewoon in eigen land? Ja, dit kan! Stap de auto in, de trein of de bus for all I care. Stap op een willekeurige plek uit en ga op ontdekking! Neem je camera mee en explore. Er is niets leukers dan complete verrassingen en deze date geeft dat jullie beiden. Spanning, avontuur, liefde!

Wat: Een spontaan avontuur. Ga naar een afgelegen plek – een leeg huis, een duister dorpje… Iets met lichtelijke mysterie en wordt verrast.

Kledingstijl: Rocky badass chick.

Geef: Een tweedehands (maar werkende) 35 mm camera + 2 rolletjes. Doe alvast een rolletje erin en maak vooraf vast enkele spannende foto’s voordat je ‘m geeft 😉

Kunstzinnige liefde

Samen schilderen

Zelf tekenen of schilderen werkt bijzonder relaxend, maar het mét iemand doen is verrassend gezellig en leuk. Waarom ga je niet een kunstzinnige samenwerking aan? Maak van iets (een doek, een houten plaat) jullie canvas en verzamel al je knutsels en frutsels uit die ene doos. Acrylverf, waterverf, plakkaatverf, olieverf, aquarelverf: alles kan, alles mag!

Wat: Een kunstzinnige samenwerking. Werk samen aan één stuk met jullie eigen creatieve ingevingen. Wie weet wat voor magisch eruit zal komen! En als het mislukt, kan je (later) weer ergens om lachen.

Kledingstijl: Casual fun.

Geven: Handgemaakte kwasten. Probeer een paar basic, mooie verfkwasten te vinden en geef ze een persoonlijke touch door er zelf iets op te tekenen of te schrijven. Wikkel de kwasten tezamen met bijpassend lint en je hebt je eigen persoonlijke cadeautje.

Foodie liefde

Restaurantje

Neem het traditionele diner, maar denk dan een béétje anders: geniet van een 5-gangen maaltijd, maar verdeel iedere maaltijd over een nieuw restaurant. Zo komen jullie op één avond dus in vijf verschillende restaurants! Dit is een leuke manier om allerlei verschillende restaurantjes uit te proberen waar je al zo lang naartoe wilde gaan. En het beste is… Als één van de restaurants niet zo geweldig is (of vol zit); kun je gewoon doorgaan naar de volgende!

Wat: Een 5-gangen maaltijd in 5 verschillende restaurants – iedere keer een nieuwe gang in een nieuw restaurant!

Kledingstijl: Stijl- doch speelvol.

Geef: Iets creatiefs om later de avond op een leuke manier te kunnen herinneren. Neem bijvoorbeeld één bepaalde type foto per restaurant – en laat hem/haar ook één van jou nemen – en trek een gezicht over hoe je je voelde over die maaltijd. Neem de foto in ieder restaurant op precies dezelfde manier en zorg er natuurlijk voor dat het eten er ook opstaat! Print de foto’s uit en plak ze achter elkaar in een notitieboekje, fotoalbum of lijstje.

Spread the love!

Q: Wat zijn jouw plannen op de dag van de liefde?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Bron foto’s: Guu.vn & Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.