ETEN, INSPIRATIE

Inspiratie: Urban gardening // Een zakje natuur

Door Elke.

Ja, er is weer een nieuwe ‘groene’ trend geboren: moestuintjes! Zelfs Albert Heijn doet er momenteel aan mee. Iedereen zet thuis een mini-moestuintje op de vensterbank. Ik ben zelf fan van Bag to Nature.

Urban Gardening5

Als je in een grote stad woont is het een zegen als je een tuin hebt en is het dus niet heel gewoon om een eigen moestuintje te hebben. Met de Bag to Nature kan dit nu ook gewoon in je kleine kamer of keuken. Je hoeft tegenwoordig geen grote pot met aarde meer aan te schaffen, want alles zit eigenlijk al in deze “bag”.

Urban Gardening4

Hoe werkt het? Heel makkelijk!

Strooi eerst de voedingkorrels over de harde cocosaarde en giet er wat water overheen, Binnen een paar minuten zwelt de de aarde op en kun je de zaadjes van je gekozen kruiden er overheen strooien en bedekken met de aarde. En zo heb jij binnen no time je eigen mini-volkstuin!

Urban Gardening3

Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, zoals Rock ‘n Rucola, Slimme Sluwe Sla en Bizarre Basilicum.

Ik heb mijn “bags to nature” besteld via Fairminds, een fairtrade winkel waar ik al eens over geschreven heb. Bestel ‘m voor maar  2,49- in de webshop.

Een andere leuke moestuinvariant is Bacsac. Dit is de nieuwste trend die uit Parijs is komen overwaaien: de natuur in een zakje. Ook hier kun je kiezen: kleine zakken voor in de tuin of zelfs zakken voor aan de muur op je balkon. Bacsac is milieuvriendelijk en de materialen zijn 100% recyclebaar. Just the way I like it. Die kun je hier scoren.

Urban Gardening1

Lekkere kruiden en je huis wordt meteen een stukje groener. Moestuintjes galore!

Liefs, Elke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.