ETEN

Interview: The Cookteaser // Om je vingers bij af te likken!

Ik houd van eten. Veel eten, gezond eten en vooral van lekker eten. Ik ontdek graag nieuwe eettentjes , food evenementen, maar ook mensen die heerlijk kunnen koken. En dat laatste, daar wil ik jullie meer over vertellen.

Via een vriendin kwam ik in contact met Eva Lia a.k.a. The Cookteaser. Ze heeft haar eigen foodblog en kookt de sterren van de hemel. Van privédiners tot aan een catering voor 100 gasten: ze doet het allemaal. Onlangs heeft de Cookteaser nog de catering verzorgd voor Rens Kroes’ haar nieuwe boek Powerfood.

Haar roots liggen in Singapore, en zoals ze zelf zegt:

Bij ons thuis wordt alles, maar dan ook echt alles, altijd gevierd met good food. Volgens mij is in Singapore iedereen sowieso food obsessed… Goed eten associeer ik met geluk, gezelligheid en intens genieten.“

Ik sprak haar onlangs voor een kort interview.

Hoe en waarom ben je begonnen met koken?

Als jong meisje zat ik standaard op het aanrecht in de keuken met mijn moeder te kletsen als ze het avondeten ging maken. Zo heb ik onbewust ontzettend veel dingen geleerd over hoe je moet koken. Toen ik een jaar of 10 was, kookte ik al regelmatig het avondeten. Doordat mijn ouders zelf nogal moesten wennen aan alle Nederlandse producten, kwamen er de meest heerlijke gerechten uit voort wanneer zij voor mijn zus en mij kookten. Zo dacht mijn moeder ons ‘Hollandse pot’ voor te schotelen wanneer ze hutspot maakte met met verse koriander, sesamzaadjes en geroosterde cashewnoten, met daarnaast pittige gehaktballen met jus en uitjes. Totaal niet hoe het hoort, maar absolutely amazing! Bij ons was het avondeten altijd een feest.

food

Waarom een foodblog?

De aanleiding om een foodblog te starten kwam doordat ik 9 van de 10 keer mijn eigen recepten vergat, tot ongenoegen van mijn vrienden en familie. Ik ben toen begonnen met foto’s maken met mijn mobiel als geheugensteuntje, maar alsnog vergat ik dan weer bepaalde kruiden die ik had gebruikt. Om mijn foodblog te onderscheiden van andere bloggers bedacht ik ‘The 24 hour bakery service’ – dan kon je via mijn blog mijn biologische taarten bestellen en kwam ik ze persoonlijk vers uit de oven op de fiets bij je bezorgen. Niet wetend dat ik opeens elke dag tig taarten stond te bakken tot midden in de nacht…

One thing led to another en ik kreeg opeens mijn echte eerste catering aanvraag. Mond-tot-mond reclame is de beste reclame die je kan hebben. Als het eten goed is, willen mensen altijd meer en komen ze terug.

Wat ik mega belangrijk vind is veel humor in je leven en don’t take yourself so damn serious! De naam van mijn blog is natuurlijk al met een onwijze knipoog en mijn manier van schrijven denk ik net zo. Ik ben niet het type die heel serieus over eten gaat schrijven en lezers gaat vertellen wat ze wel en niet moeten eten.

Ik wil mensen inspireren en laten zien hoe ik op een verantwoorde manier lekker kook.

eten

Met welke ingrediënten werk je graag en wat is jou voedingsadvies?

Ik werk met zoveel mogelijk biologische producten. Ik geloof niet dat bewerkt voedsel goed is voor ons lichaam. Ik eet gemiddeld zo’n 1 x per 2 weken vlees en 1 x per week vis, Maar ik houD gewoon heel erg van groente. Bij ons thuis werd alle groente altijd zo heerlijk bereid – dat was nooit een straf om te eten, dus de link die veel mensen hebben van vroeger met ‘groente – gets’ heb ik nooit gehad.

Ik vind het moeilijk om iemand voedingsadvies te geven omdat elk lichaam anders is. Maar ik probeer zoveel mogelijk naar m’n lichaam te luisteren. Dus als ik opeens MEGA veel zin heb in een lekkere rosé steak.. dan neem ik ook een lekkere rosé steak. Ik geloof dat mijn lichaam zelf goed kan aangeven waar het behoefte aan heeft en wat op dat moment dus goed voor je is.

Waar kwam je idee voor de events vandaan?

Niet elke foodie heeft de behoefte om zelf in de keuken te staan, dus hoe fijn is het dat je dan een chef naar jou event of huis kan halen? Zo is het idee ook ontstaan om The Cookteaser pop-up te organiseren. Ik dacht: voor degene die niet het budget hebben om mij in te huren, wou ik iets laagdrempelig doen. Om de 2 maanden organiseer ik nu The Cookteaser Pop-up elke keer op een andere toffe locatie in Amsterdam, zodat ook mijn volgers daadwerkelijk mijn eten kunnen proeven voor een vriendelijke prijs. Het leuke hieraan vind ik zelf om de mensen te ontmoeten die mij volgen.

Welke events heb je gedaan?

Ik ben in het begin snel opgepikt door verschillende modemerken, maar nu komen mijn klanten vanuit allerlei diverse businesses, zoals bijvoorbeeld sensation white afgelopen weekend. Super vind ik het om te zien dat in the end… het zo simpel is. Everybody LOVES good food. Het maakt niet uit wat je doet of wat je achtergrond is ‘I guess that nobody can resist a good plate of food’. Ik kijk altijd naar wie de klant is, waar het event over gaat, en daar pas ik mijn menu op aan.

Zie hier de link om een impressie te krijgen met wie Eva zoal samen heeft gewerkt.

eva

Ik wil niet stil blijven staan. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf in alles altijd blijf uitdagen. Challenge me en ik geef je niet 100% maar 1000%. Soms werk ik 100 uur per week, dan denk ik… Ik lijk wel gek. Maar elke keer weer na een event word ik zó gelukkig van de reacties die ik krijg. Daar krijg ik energie van en dan kan ik er weer tegenaan. Dankbare eters maken echt mijn dag!

Zou jij The Cookteaser willen inhuren, ben je benieuwd naar haar recepten of wil je naar haar volgende pop-up restaurant? Kijk dan op www.thecookteaser.com of volg haar op instagram @thecookteaser.

Liefs, Elke