KUNST & CULTUUR

Interview (+ Win) // Zella Day

Al eerder schreef ik dat ik de piepjonge, modern day chanteuse Zella Day had ontdekt. Vandaar dat ik enorm vereerd was dat ik uitgenodigd werd om haar te interviewen naar aanleiding van haar tour en haar concert in Bitterzoet a.s. zondag!

Zella Day 3

© Alexandra Valenti

Zella Day is nog erg jong, 20 jaar, en hoewel ze al haar hele leven muzikant is, is haar debuutalbum ‘Kicker’ slechts een paar maanden geleden uitgekomen. Nu tourt ze al een paar maanden met haar band rond de wereld. Niet gek voor een meisje uit Pinetop, Arizona dat tot een jaar geleden in Silver Lake, LA, woonde. Ik vroeg me af of het moeilijk is om op te groeien in zo’n rollercoaster en of de newfound beroemdheid haar volwassenwording beïnvloedt. “Mijn liedjes zijn het bewijs van mijn groei. Als ik luister naar de nummers die ik twee jaar geleden schreef, kan ik horen hoe mijn horizon zich verbreid heeft. Omdat ik nog zo jong ben, neem ik alle nieuwe ervaringen als een spons in me op en ik uit ze in mijn muziek.” Maar is het niet moeilijk om grounded te blijven? “Mijn familie heeft me de afgelopen 6 jaar bijgestaan toen ik mijn muzikale carrière van de grond probeerde te krijgen. We zijn heel hecht. En nu het eenmaal zover is, kan ik niet wachten om samen met hen de wereld te veroveren!” Touren kan echter een whirlwind zijn: “Een tour is eigenlijk een soort travelling circus, met stage lights, strange dudes, gratis bier, een hoop lol, heel veel hotelkamers en loads of inspiration. Soms ben ik helemaal verliefd op elk aspect van de tour, maar er zijn ook dagen dat ik liever thuis zou zijn, in bed met mijn hond.” (Don’t we all?)

Zella’s stem wordt vaak vergeleken met die van Lana del Rey. Toch heeft ze haar eigen unieke sound, poppy, maar ook rauwer en minder bombastisch. Luister bijvoorbeeld naar haar tweede single Hypnotic – mooie clip ook trouwens:

Net als Lana is Zella, naast als muzikante, ook ontdekt als een waar bohemian fashion icon. Zo werkte ze bijvoorbeeld samen met hét bohemian merk Free People:

https://www.youtube.com/watch?v=2WLMjlSn6Qo

Hoe dat is? “Muziek is het meest speciaal als het 100% origineel is en datzelfde geldt voor mode. Ik heb weliswaar mijn eigen stijl, maar die verandert ook nu ik in Californië woon en ik omringd ben door fantastische vintage boetiekjes, rommelmarkten en up-and-coming designers. Het is geweldig geweest om de kans te hebben om met de mooiste kleding te spelen en te experimenteren met mijn look.”

Zella Day 4

© Alexandra Valenti

Terug naar de muziek. Wat is het belangrijkste dat Zella via haar songs met haar publiek probeert te delen? “Elk nummer heeft een eigen boodschap, die uniek en kwetsbaar is. Ik streef ernaar om een goed persoon te zijn en ik hoop dat ik anderen kan inspireren om mijn voorbeeld te volgen. Er is een allesoverkoepelende liefde waar ik me mee verbonden voel en ik probeer dat gevoel ook aan mijn publiek over te brengen.”

Last but not least: heeft Zella een motto waar ze naar leeft? “To make a conscious effort to do at least one thing for somebody else every day. Stay inspired. Feed your body healthy food. Listen to your heart’s intuition. Keep your family close.”

Ik kan niet wachten tot ik Zella zondag live mag zien spelen! En wat nog leuker is: ik mag 2 x 2 kaarten voor het concert van 8 november in Bitterzoet weggeven 🙂

Wat moet je doen om te winnen?

  • Like dit bericht (als je Facebook hebt)!
  • Laat een reactie achter waarom jij Zella graag in concert wil zien.

De winnaars krijgen op donderdag 5 november bericht, dus vul je e-mailadres goed in en houd je inbox in de gaten. See you there!

Liefs, Liselore