INSPIRATIE

Introductie in Kundalini yoga

Wat is Kundalini yoga? Wat zijn de verschillen met andere yogavormen? Wat gebeurt er in de les? En wat zijn de voordelen?

Ik leg het met veel plezier aan jullie uit!

Kundalini yoga & manifestatie
Train je focus, concentratie, wilskracht, intuïtie, geluk én gezondheid. Activeer je eigen levensenergie.
Gebruik Kundalini yoga en (actieve) meditatie om je lichaam én mind te bevrijden van blokkades, negativiteit, stress en angsten met als doel je dromen te manifesteren.

Activeer je eigen stem (en communicatievermogen), door mantras uit te spreken, zingen of gewoon door ernaar te luisteren. Je stem en woord is natuurlijk van wezenlijk belang als je iets wilt creëren. Deze alles-in-1 practice kan jou naar een hoger plan tillen en je dromen werkelijkheid laten worden. Ik ben verslaafd, want het werkt!

De meeste mensen worden geleid door de mind (gedachtepatronen). In Kundalini yoga leer je je levensenergie op te wekken en je mind te trainen. Je mind is je computer om je realiteit te creëren, je levensenergie is de elektriciteit.

Zoek de verschillen…
In een Kundalini yogales bewegen we veel, het gaat hierbij niet zozeer om fysieke lenigheid, wat in een Ashtanga yogales wel een grote plaats inneemt. De houdingen zijn ook niet statisch, zoals bij Hatha yoga. We zingen (zachtjes of hard, dat bepaal je zelf uiteraard) als verschil met andere yogavormen om ook onze stem te activeren.

De teacher loopt niet rond in de les om je te corrigeren, je doet het lekker zelf. Vaak heb je je ogen dicht, want het is zó niet belangrijk wat de rest doet.
Dan nog een verschil met andere soorten yoga: de magische tulband. Laat je er niet door afschrikken, het is niet verplicht.

Teacher Yogi Bhajan

Typisch voor Kundalini yoga
Voor mensen die Kundalini yoga beoefenen is het de normaalste zaak van de wereld dat ze een diepe connectie ervaren met het zelf en de wereld om zich heen. We openen zelf de deuren om onze dromen te manifesteren. Het is dé yoga van transformatie en manifestatie naar geluk.

Wat doen we dan in een Kundalini yogales?
In de les connect je met jezelf. We beginnen een les met een korte mantra , dan volgt éen van de vele ademhalingstechnieken om te landen, dan gaan we bewegen (met/of zonder muziek) zodat we de energie opwekken en laten stromen. En blokkades komen vrij.

Dan is het tijd om te mediteren, vastgeroeste gedachtes en blokkades hebben we in beweging gezet, dus de energie stroomt en het transformeren begint. We doen aan actieve meditatie (maken armbewegingen/zingen), omdat helemaal stilzitten voor vele mensen niet weggelegd is.
In het laatste gedeelte van de les rusten we in de Savasana, de rusthouding.

Al deze technieken dragen eraan bij om de chemie in onze hersenen te beïnvloeden waardoor we onze hormoonlevels én mind resetten. Levensenergie wordt opgewekt en patronen worden doorbroken. Kundalini yoga laat je direct een andere staat van bewustzijn ervaren.

Je zult meer geluk ervaren en veel beter bij jezelf kunnen blijven. Wat naar mijn mening zeer nodig is in onze drukke wereld. Oftewel: dit is the next best step in de yogawereld en voor hippies in cities!

X!

Lauri

Deze al gelezen? Mijn yogareis // Resetten in Sri Lanka en Wat houdt yoga precies in // Het achtvoudige pad deel 1deel 2 en deel 3

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.