INSPIRATIE

Introductie tantra // 21-day challenge

Good afternoon vanuit het warme, sexy Bali. Ik ga jullie deze keer vertellen over een experiment waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben. Het heeft te maken met seks (got to love it) en tantra (please tell me more!) – een duizendjaar oude traditie uit India.

Seksuele energie

Voordat ik met de deur in heilige huisjes val, even een inleiding…
Wij zijn allemaal voortgekomen uit seksuele energie: dit is creatie, het leven. Het is voor mij de krachtigste energie die er is en je kunt deze energie ook gebruiken in je dagelijkse leven, in creativiteit en bijvoorbeeld in je werk. Mits je weet hoe je deze energie omhoog trekt en weet vast te houden. In de tantrische traditie speelt je seksuele energie een grote rol en is het heilig. In de brede zin gaat deze traditie ervan uit dat alles met elkaar verbonden is: dat je innerlijke wereld de uiterlijke wereld weerspiegelt en andersom. Energie en bewustzijn zijn de drijfveren achter het leven en seksualiteit is dé tool om jouw meest krachtige energie op te wekken.

Tan: verruimen, samenbrengen
Tra: hulpmiddel, instrument

In de tantrische traditie wordt seks traditioneel gezien als het samenkomen van de vrouwelijke en mannelijke energie*, die zich verenigen en beiden als goddelijk worden beschouwd. De vrouw belichaamt Shakti en de man belichaamt Shiva. Shakti is de energie en Shiva staat voor bewustzijn. Je maakt de seks tot een heilige daad: je kunt het zien als als een soort ceremonie met z’n tweeën.

(* Als homopaar ben je natuurlijk even heilig, los van de mannelijke en vrouwelijke verdeling!)

So, let us take it to the next level…

Tantra

Handleiding

Hier volgen de magische ingrediënten:

  • Neem een bad of douche, maak jezelf schoon, mooi (en heilig ;)).
  • Maak de plek waar het gaat gebeuren ook heilig: smudge het met wierrook, verlicht het met kaarsjes, zet sensuele opzwepende muziek op, smeer met lekkere olie… en neem de tijd voor elkaar. Jullie maken tenslotte samen die krachtige seksuele energie wakker.
  • Begin met zachte aanrakingen, verken elkaars lichaam, masseer elkaar, bewonder elkaars lijf en ogen, maak die tintelende energie wakker in je onderbuik en wordt samen één.
  • Om de seksuele energie vast te houden en omhoog te brengen naar je bewustzijn wordt er niet klaargekomen! Op het moment dat er dus een orgasme aankomt, stop je met bewegen en adem je diep in om de energie omhoog te trekken.
  • Tegelijkertijd kun je je spieren (PC spier) die je gebruikt om je plas op te houden ook aanspannen (doe dat sowieso tijdens het vrijen!) om de energie echt omhoog te trekken.
  • Als je de energie hebt weten vast te houden ga je weer lekker verder met elkaar. Tijdens een orgasme verspil je de energie, die stroomt weg uit je lijf en dat wil je hier juist voorkomen.
  • Volgende tip: stem de ademhaling (heel belangrijk!) en het ritme op elkaar af tijdens de seks.
    Hier nog een tip wat betreft de adem: Je ademt zelf in op het moment dat je partner uitademt en als jij dan vervolgens uitademt, ademt je partner in. Zo zit je als het ware samen in een ademhaling. Dit noemen ze “the circle of life”.
  • Als je als man bang bent voor blauwe ballen, dan heb ik ook een tip: hang ze onder de koude kraan. Dit schijnt erg verlichtend te zijn, dus dat is geen excuus om het niet te hoeven proberen!

(Voor de nieuwsgierigen onder ons: wist je trouwens dat er allerlei verschillende soorten orgasmes zijn? De meesten van ons kennen alleen het piekorgasme, waarin je naar een piek toewerkt en vervolgens alles laat gaan. Maar je kunt ook het vallei-, baarmoeder-, full body- of anaal orgasme (je anus is een onwijs erogene zone) beleven!)

Het 21-daagse experiment

Ik vind het ondenkbaar om ineens nooit meer een orgasme te hebben (wat voor soort dan ook). Maar je kan een heel leerzame uitdaging aan gaan, met jezelf of helemaal leuk: samen met je partner. Download hiervoor de app 21 Day Challenge Tantra (iOS) (Android). That’s right: 21 dagen niet klaarkomen. Ik heb het gedaan en ben enthousiast! Daarom vind ik het de moeite waard om erover te bloggen en deze ervaring hopelijk door te geven aan zoveel mogelijk mensen.

Ik heb dus wel gewoon seks. Tijdens de eerste challenge voelde ik me zo goed dat ik het 25 dagen heb volgehouden. De negende dag was voor mij de meest uitdagende, ik werd overal hitsig van – haha. Na 14 dagen verdween de behoefte om een orgasme te krijgen helemaal. Ik had superveel energie en was unstoppable en super vrolijk. Daarnaast was mijn hele lichaam gevoeliger voor aanrakingen: het leek wel of al mijn zintuigen meer open stonden. Op het fysieke vlak is er totale focus op het plezier in het moment, in plaats van dat je naar het orgasme toe wilt. Mensen die tantra beoefenen zeggen minder prikkelbaar te zijn naar elkaar toe en liefdevoller met elkaar om te gaan. Het is een hormoonkwestie. Altijd die (verdomde) hormonen… Uiteindelijk kun je, blijkbaar, gewoon full-body orgasmes hebben van een half uur lang! That sounds AMAZING!

Als je nou zelf hiermee aan de slag gaat, mag je hieronder altijd reageren. I am so curious!

Much love, Lauri

Lees hier alle artikelen van Lauri en lees ook:

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.