KUNST & CULTUUR

Muziek om van te houden // SKIP&DIE

Combineer Zuid-Afrika en Nederland en je kunt de plank bij mij al niet snel misslaan (m’n voorliefde voor Zuid-Afrika is bij de trouwe bezoeker inmiddels wel bekend). Gooi er dan ook nog wat diepgaande teksten, een te gekke sound en vette videoclips tegenaan en je hebt het over SKIP&DIE. Met een nieuwe muziekstijl en een nieuw album, is dit een band die je niet wilt missen.

Twee jaar geleden reisden de Zuid-Afrikaanse zangeres Catarina Aimée Dahms (aka Cata.Pirata) en producer Jori Collignon (bekend van Nobody Beats the Drum en C-Mon & Kypski) door Zuid-Afrika. Om haar kun je niet heen, hem zie je niet. Met verschillende artiesten uit de omgeving namen zij het album Riots in the Jungle op. De band is niet in een genre te plaatsen, maar laten we het houden op een combinatie van rock, elektro en wereldmuziek. Riots in The Jungle biedt, voor mij, weer hoop in verloren dagen. Riots In The Jungle is namelijk de culturele globalisering samengevat in twaalf nummers. Mijn grote liefde voor de regenboognatie laat zich daarom ook van alle kanten zien: in de teksten, in het geluid en (zie hieronder) in de beelden.

Leuk detail voor de dames: de zangeres maakt ook nog eens vette sieraden, helemaal zelfgemaakt, die je ook persoonlijk kunt laten customizen. SKIP&DIE: een creatieve mengelmoes die je dus zeker in de gaten wilt blijven houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.