MODE & BEAUTY

Jambo Fairbeads!

Uren heb ik afgestruind over de lokale markten in Zuid-Afrika en Kenia, om vervolgens met een tas vol kleurrijkheid thuis te komen. Wanneer ik deze sieraden in Nederland draag, dwalen mijn gedachten weer helemaal af naar deze landen. Het lijkt net of de maaksters een spreuk hebben uitgesproken over deze gekochte sieraden. Alsof ieder kraaltje symbool staat voor hun brede glimlach, warmte en liefde.

Een warme deken. Zo voelde het toen ik hoorde van FairBeads. Een merk dat vanuit Nederland is opgezet door de Nederlandse wereldverbeteraar én avonturier Malou Tichelaar. Tijdens haar (vrijwilligers)reizen door Afrika, ontdekte ze dat er veel talent in het maken van sieraden rondloopt. Met FairBeads streeft zij naar eerlijke handel, waarbij de sieraden die zij inkoopt in Afrika tegen een eerlijke prijs wordt verkocht in Nederland. Ieder sieraad is uniek en wordt gemaakt van gerecycled papier of glas en kleurrijke kraaltjes.

Wat mij betreft is een sieraad van FairBeads hét ideale cadeautje voor aankomende moederdag. Geraakt door dit Afrikaanse vakmanschap? Op de website/webshop maak je kennis met de ontwerpers en is er uiteraard nog veel meer pracht en praal te zien. Zo ben ik ook helemaal verliefd op de tassencollectie.

Hakuna Matata FairBeads!

Even hét Afrikaanse gevoel kwijt? Met de afspeellijstradio ‘Africa Beats’ op Spotify zit je er zo weer in!

Fairbeads - 6

Dit artikel is geschreven door Xantoucha. Fan van Afrikaanse kleuren en de puurheid dat de landen met zich meebrengen. Ze schreef nog veel meer. Bekijk haar profiel en voel je vrij om een reactie achter laten!