REIZEN

Travel Tip: JoHo // Vrijwilligerswerk in Guatemala, stages in Afrika en meer

In Op stap met Anouk probeer ik jullie elke maandag een leuke tip mee te geven voor het aankomende weekend, vaak zijn dat feestjes/festivals in Amsterdam, maar deze keer even iets heel anders: de JoHo-dag!

De term JoHo stamt af van een meer dan 2000 jaar oude quote van de Indiase visionair Ashoka. Aan de oever van de Ganges probeerde hij Alexander de Grote ervan te overtuigen dat alle volkeren op aarde gelijk zijn en van elkaar kunnen leren: “Life is a Journey to Open-mindedness, Helpfulness & Optimism.”

De hedendaagse belangenorganisatie JoHo wil (net als Ashoka) bijdragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld. JoHo richt zich daartoe op scholieren, studenten, expats, ondernemers, reizigers, vrijwilligers en iedere organisatie die internationale samenwerking een warm hart toedraagt, en helpt hen bij te dragen aan talentontwikkeling en internationale samenwerking.

joho scratch map

Voel jij je aangesproken door de missie van JoHo? Heb je ook altijd al vrijwilligerswerk willen doen in een ontwikkelingsland? Of studeer je nog en droom je van een stage in het buitenland? Misschien wil je gewoon een verre reis maken, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar te beginnen… Dan is zaterdag jouw dag: zet de eerste stap om die dromen werkelijkheid te laten worden en kom naar de JoHo-dag in Den Haag.

Thema van de JoHo-dag: Afrika, Latijns-, Midden- en Noord-Amerika & Europa (westelijke halfrond).

Wat kun je verwachten:

  • Informatie, tips en advies rond specifieke voorbereidingen bij (vrijwilligers)werk, stage en/of studie in het buitenland
  • MilleniumDoen! workshop (aanmelden verplicht)
  • Taalcursus Spaans
  • Verschillende balies waar je terecht kunt met vragen (o.a. T.E.S.S. Unlimited, Travel Unique en Voluntá zijn aanwezig)
  • Wereldse muziek, snacks drankjes
  • En natuurlijk, mensen met dezelfde droom!

Geïnteresseerd in wat JoHo nog meer doet en organiseert, neem dan zeker even een kijkje op de website of Facebook.

JoHo-dag
Wanneer: zaterdag 31 augustus van 11.00-18.00 uur
Waar: JoHo World Experience // Paviljoensgracht 18, Den Haag
Toegang: gratis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.