INSPIRATIE

Een juice met Dewi van Lekkerineenpotje

Samen met Dewi dronk ik een juice bij vegan food & goods Dophert in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Dewi is 26, komt uit Utrecht is een bewuste ondernemer pur sang. Ze is namelijk de oprichtster van lekkerineenpotje – een verzorgingslijn die aan haar keukentafel is begonnen. Toen ze vegan was gaan eten, kwam ze erachter dat de cosmetica-industrie vaak erg dieronvriendelijk is. Ze wond zich er vooral over op dat er geen duidelijkheid was op de etiketten. Waarom mag ik niet weten wat ik op mijn huid smeer? En wiens idee was het om vissenschubben in lippenbalsems te verwerken? Dacht ze.

Dit was voor Dewi een reden om een eerlijke verzorgingslijn op te zetten. Ze begon met oefenen en bleek met hele fijne ingrediënten als kokosolie en shea butter al een heel eind te komen. Op elk etiket zet ze duidelijk erop wat erin zit, zodat je weet dat er geen vreemde ingrediënten inzitten. In mei 2014 verkocht ze haar eerste potje en inmiddels verkoopt ze haar producten via haar eigen webshop en in tientallen winkels in Nederland. Haar lijn heeft onder andere haarmaskers, deodorant, lippenbalsems en bodybutters. Daarnaast is in theorie alles ook nog eens op te eten!

Juice met Dewi Lekkerineenpotje - 3

Tijd voor een juice en enkele gezellige vragen!

Wat ben je vandaag aan het drinken?

Raw Cherry Choco, met kersen, rauwe cacao, banaan en kokos-rijstmelk. Yummy!

Kan je ons iets meer vertellen over je carrière?

Ik heb een opleiding Communicatie Management gedaan in Utrecht op de Hogeschool, en heb ook nog een aantal jaar in de marketing gewerkt in Londen en Amsterdam. Maar toen ik boeken als de 4-hour-workweek (heel cliché, maar dat boek doet echt iets met je) ben gaan lezen wilde ik graag een duurzame onderneming starten. Dat dat een verzorgingslijn zou worden, wist ik pas toen ik geen fatsoenlijke vegan deodorant kon vinden.

Wat voor plannen heb je voor lekkerineenpotje?

Ik wil heel graag een douchegel en een goede shampoo ontwikkelen. Vooral dat laatste is een enorme uitdaging.

Juice met Dewi Lekkerineenpotje - 4

Wie zijn je drie favoriete bloggers?

Ik volg dagelijks De Groene Meisjes (wie niet?), maar word ook heel blij van Oh She Glows. Daarnaast volg ik ook groenengelukkig.nl, zij heeft vaak lokale duurzame dingetjes uit Utrecht.

Wat is je dierentotem?

Officieel een slang, maar ik herken me daar niet echt in. Als ik zelf mocht kiezen, was ik waarschijnlijk een huiskat. Beetje chillen en geen zorgen maken of ik werd opgegeten.

Favoriete vakantiebestemming?

Ik heb nog zoveel te ontdekken van onze planeet. Maar als ik nu moest kiezen? Dan Azië – zonder backpack! Gewoon met een fijn hotel. Witte stranden, groene curry’s en duiken met mijn vriend.

Houd je van fruitige, kruidige of bloemige geuren?

Bloemig. Maar ik moet ook oppassen dat ik niet al mijn producten naar mijn grapefruitolie laat ruiken, dat is zo lekker.

Hiken of zwemmen?

Kunnen we ook een serie aanzetten?

Favoriete strand?

Ik ben aan het Vlissingse strand opgegroeid, maar het allermooiste strand waar ik ooit gelegen heb was op Koh Samui in Thailand. Echt precies zoals Google beloofde.

Als je zou kunnen kletsen met drie mensen (dood of levend), wie zouden dat zijn?

Alain de Botton, filosoof en oprichter van The School Of Life.

David Attenborough; ik zou graag willen dat hij mij de complete Harry Potter serie voorleest.

En ik zou graag een sigaretje roken met Paolo Nutini.

Zilver of goud?

Zilver staat mij beter.

Favoriete taart?

Zodra ik vegan taart zie (en dat is vrij zelden) eet ik me helemaal rond. Ik word heel blij van bananenbrood. Ik zou eens moeten leren bakken.

Heb je ooit een geest gezien?

Niet dat ik weet.

Wat zijn je twee favoriete kleuren?

Ik hou van pastelkleuren en aardse tinten, maar als ik ze draag zie ik er meteen uit alsof ik ziek ben.

Juice met Dewi Lekkerineenpotje - 1

Thanks voor de tijd & gezelligheid, Dewi! Keep up the good work!

Verder lezen: Tried & Tested: schoonheidsproducten van Lekkerineenpotje!