ETEN

Recept: Juice // Super Vitamine C Boost

Juicy Cure

Het is bijna lente en het sneeuwt. Iedereen om je heen lijkt verkouden te zijn of voelt zich grieperig. Tijd voor een ‘natural cure’ in plaats van grijpen naar chemische drankjes of medicijnen! Deze week heb ik gekozen voor deze super vitamine C boost juice. Een fris sapje, met ingrediënten die je allemaal bij de supermarkt of op de markt kunt kopen (liefst biologisch natuurlijk).

Anti-Griep & Anti-kater
Bovendien is dit sapje ook perfect geschikt als ‘anti-kater’ drankje: vitamine C is een sterke antioxidant, welke dus gifstoffen uit je lichaam verdrijft. De gember helpt tegen misselijkheid en brengt je maag tot rust. Dit sapje is wel vrij zuur, dus zorg ervoor dat je iets eet (een boterham, een eitje) voordat je dit op je lege maag drinkt! Nog een mooi voordeel: dit sapje kun je ook maken als je geen juicer in huis hebt; met een citruspers. Het recept voor 2 glazen, voor mensen met een juicer:

Vitamine C Boost Juice

  • 3 sinaasappels
  • 2 bloedsinaasappels
  • 2 appels
  • 1 grote winterpeen
  • 1 flink stuk gember
  • 8 ijsblokjes

Pers de sinaasappels en de bloedsinaasappels met een citruspers of schil ze en doe ze in de juicer. Juice de rest van de ingrediënten. Begin met een appel en eindig met de andere appel, het sap van de appel zorgt ervoor dat ook het laatste beetje sap van de wortels en de gember wordt meegenomen. Doe het sap in twee grote glazen en voeg de ijsklontjes toe. Geniet! Tip: voel je je heel slapjes/rillerig? Doe er een beetje honing doorheen of doop de rand van het glas in (bruine) suiker. Top het af met een vers stukje limoen, lekker zomers :).

Het recept voor mensen zonder juicer maar met een citruspers:

  • 3 sinaasappels
  • 2 bloedsinaasappels
  • 100 ml troebel appelsap
  • 50 ml wortelsap (optioneel)
  • 1 stuk gember, zo fijn mogelijk gehakt
  • 8 ijsblokjes

Pers de sinaasappels en bloedsinaasappels en mix dit verse sap met appelsap en wortelsap. Voeg de super fijn gehakte gember en de ijsklontjes erbij en roer goed door. Klaar!

Wil je op de hoogte blijven van mijn recepten en tips? Volg me dan op Instagram, volg mijn RAW Pinterest Board of bezoek mijn foodblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.