ETEN

Recept: Juice // Green Goddess

Green Goddess

Mede-juice fanaten zullen het wel herkennen. Je experimenteert wat met ingrediënten; van fruit tot groente en superfoods. Je maakt het ene na het andere heerlijke sapje  en je verheugt je ’s ochtends vroeg alweer op je verse vitaminebommetje. Zoals dat gaat met experimenteren kun je ook flink de mist in gaan. Het juicen van een banaan bijvoorbeeld. Niet doen. Veel troep, geen sap. Gebruik deze lekker in je smoothies. Gebruik je teveel chlorella in je sap? Dat is zacht gezegd… goor. Veel te bitter! Maar met de ingrediënten en hoeveelheden in deze Green Goddess kan het niet misgaan. Deze juice zit vol antioxidanten, vitamines en mineralen. Een goede detox juice dus.

Green Goddess
Appel en ananas is heerlijk zoet samen, de limoen zorgt voor een frisse touch. Blend het sap van deze 3 ingrediënten met avocado om het een romige structuur te geven. De superfoods poeders chlorella en wheatgrass (tarwegras) zijn optioneel maar ik raad deze wel sterk aan. Waarom? Chlorella is mogelijk de krachtigste natuurlijke ontgifter van alle voeding die wij kennen. Deze groene alg bindt zich aan zware metalen, die op deze manier het lichaam veilig kunnen verlaten via de normale spijsvertering. Tarwegras is een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine A, vitamine B complex, B12, C, E en K. Tarwegras is ook nog eens rijk aan calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, natrium, zwavel, kobalt, zink en Selenium. Genoeg redenen om even langs de Ekoplaza of de Tuinen te fietsen lijkt me zo… Hoe maak je dit goddelijke groene sapje?

  •  2 appels (golden delicious of elstar)
  • 1 limoen (gepeld)
  • 1/4 ananas (snijd een schijf af van een verse ananas en snijd vervolgens de schil eraf)
  • 1/2 avocado
  • 1 theelepel chlorellapoeder
  • 1 eetlepel tarwegraspoeder

Juice de appels, de limoen en de ananas. Doe het sap in de blender met de overige ingrediënten. Pas dus op met de hoeveelheid Chlorella ;). Tarwegraspoeder is een beetje zoet maar wel bijzonder van smaak. Het kan zijn dat je dit niets vindt, probeer het daarom eerst met een klein beetje water.

Lekker detoxen!

Wil je op de hoogte blijven van mijn recepten en tips? Volg me dan op Instagram, volg mijn RAW Pinterest Board of bezoek mijn foodblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.