KUNST & CULTUUR

Kaapstad // kunst van de straat

Ik ben een enorme fan van kunst van de straat; zo schreef ik een tijd geleden over Clet Abraham, maar ben ik natuurlijk ook groots fan van Banksy. Desalniettemin zijn er ook enorm veel die altijd een enorme indruk bij me achterlaten. In iedere stad waar ik kom let ik, vaak onbewust, op de kunst die achtergelaten wordt door ‘de onbekende’.

Zo woonde ik twee jaar geleden in Kaapstad – een walhalla voor graffiti-kunst. In vergelijking met Amsterdam, waar alles gelijk van de muren wordt gespoten, was er in Kaapstad nog genoeg te vinden. Omdat ik er zelf zo gek op ben, wil ik daarom met jullie mijn mooiste plaatjes delen.

Zo zie je er veel graffiti met een enorme onderliggende boodschap. Zuid-Afrika heeft nog veel pijn door zijn geschiedenis van apartheid, en moet nog dagelijks vechten voor de ‘regenboognatie’. Hoopvolle zinnen zoals ‘From pieces to peace’ is hier een voorbeeld van:

Deze muur stond vol – heaven!

‘Zachte’, geschilderde kunstwerken waren ook aanwezig:

En one of my all-time favorites:

RU ready for the art of living? 

Ben jij ook fan van graffiti en heb je iets leuks gespot? Stuur me dan een foto naar marte[at]modernehippies.nl; ik zou ze graag willen zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.