ETEN

KeepCup // voor de bedachtzame koffieliefhebber

Dat we koffieliefhebbers ‘in de zaal’ hebben, bleek wel uit mijn eerdere posts over Caffènation (Antwerpen), Coffee Bru (Amsterdam), en dit geweldige plaatje op Facebook en de leuke reacties daarop. En hoewel ik veel meer goede koffietentjes weet, ga ik het nu hebben over een fenomeen die een tijdje geleden de markt op is gekomen: de herbruikbare koffiebeker. Want duurzaam zijn Moderne Hippies immers allemaal ook een beetje – we doen in ieder geval ons best. Dus, in de trant van: be the change you want to see in the world, raad ik jullie ook aan wat bedachtzamer die volgende koffiebeker in je handen te nemen.

Dagelijks worden namelijk enorme hoeveelheden wegwerp koffiebekertjes gebruikt. Nu is daar de KeepCup: hét praktische en stijlvolle alternatief voor de wegwerp koffiebeker. Veel wegwerpbekers zijn namelijk niet recyclebaar – en als ik één ding geleerd heb van de Zero Plastic Week, is het wel wat beter op te letten in wat ik in m’n handen geduwd krijg. Het biologisch afbreken van een papieren bekertje kan namelijk alleen al 50 jaar duren (!).

Het negatieve effect van wegwerpartikelen op het milieu blijkt enorm, en dat beseffen we ons tegenwoordig des te meer. Door het praktische design van de KeepCup kun je met relatief weinig moeite, dagelijks veel afval voorkomen en het milieu besparen.

Naast de Bobble, die we gebruiken voor water, kunnen we de KeepCup voortaan dus ook in de tas stoppen! Want hij is niet alleen handig voor onderweg, maar bijvoorbeeld ook bij de automaat op werk (ook al ontwijk ik die koffie vaak graag); of je vraagt eens netjes bij je volgende coffee-to-go of ze ‘m daarin maken. Prima alternatief! Net als bij de Zero Plastic Week, moet men er waarschijnlijk wel even aan wennen.

De KeepCup is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleurtjes en groottes. Je vindt ze onder andere bij winkels zoals Waar, maar kunt ze ook online bestellen. En ook al zijn er al super leuke exemplaren, kun je extra creatief bezig zijn, door er één zelf te ontwerpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.