MODE & BEAUTY

Kennismaken met een free spirit: Annabel van Lola Nomada

In maart ga ik voor twee maanden naar Barcelona om daar Spaans te studeren. Ik werd verliefd op deze prachtige stad en kan niet wachten om een tijdje in het buitenland te wonen! Een wandering soul with a bohemian heart die ik sinds kort volg, en die mij ontzettend inspireert, deelt die passie: Annabel Wiering. Annabel kwam bij mij op de radar via haar zusje Marieke, die ik leerde kennen tijdens mijn hoopdance cursus. Small world! De 26-jarige Annabel studeerde Fashion Management in Utrecht en woont sinds 3 jaar in Barcelona, waar ze haar eigen modemerk Lola Nomada heeft opgericht. Hoe stoer! De nomadische/gypsy-stijl van Lola Nomada is ook nog eens hélemaal hippieproof. Reden genoeg om haar aan jullie voor te willen stellen.

Annabel Wiering

Lola Nomada wil vrouwen graag inspireren en jullie benadrukken op de website het belang van nieuwe ervaringen op blijven doen. Die mening deel ik zeker! Kan je uitleggen waarom jij dat zo belangrijk vindt? En hoe je hier zelf mee omgaat?

Ik denk dat, wanneer je continu openstaat voor nieuwe ervaringen, er de mooiste dingen op je pad komen. Kansen komen bij wijze van spreken aanwaaien, maar je moet het wel zien en er voor openstaan. Veel meiden hebben van jongs af aan de droom om een modemerk te beginnen. Ik heb die droom niet gehad, maar de kans heeft zich voorgedaan en die heb ik voor de volle 100% aangepakt!

Lola Nomada 1

Het begon allemaal met het importeren van tassen. Op de site van Lola Nomada las ik het bijzondere verhaal van de ontmoetingen die je had met een Colombiaans meisje en jullie gedeelde liefde voor Wayuu Mochilas. Kan je daar iets meer over vertellen?

De liefde die ik heb voor de prachtige handgemaakte Wayuu Mochilas zorgde direct voor een sterke connectie tussen Mayra en mij. We kwamen dan ook samen op het idee om deze Colombiaanse eyecatchers naar Europa te halen. Mayra’s moeder woont nog steeds in Bogota, dus zij kon ons hiermee goed helpen. Op de dag dat we de eerste tassen binnenkregen, hebben we dat meteen gevierd met het Colombiaanse drankje Aquardiente! Het mooie was dat toen we het vierden, in een Spaanse kroeg, Mayra in contact kwam met de eigenaresse, die de bar graag wilde verkopen. Niet veel later heeft zij met haar vriendje de bar gekocht en ik ging alleen door met Lola Nomada!

Lola Nomada 3

Zou je wat meer kunnen vertellen over jouw idee ‘dat elke plek op de wereld kan voelen als een thuis’ en hoe je dat vertaald hebt naar een filosofie voor jouw eigen modemerk?

Zelf heb ik in Amsterdam, Shanghai en Barcelona gewoond. Ik denk dat wanneer je een leuke groep vrienden in het buitenland hebt, je je snel kan aanpassen en thuis kan voelen. Voor het merk reizen we zelf ook veel voor inspiratie. We gebruiken verschillende motieven en patronen uit landen all around the globe en geven die een Lola Nomada-inslag. Zo ontstaan er nieuwe stoffen en nieuwe designs. Daarnaast bestaat ons team ook uit mensen van diverse culturen, die allemaal hier in Barcelona hetzelfde gevoel van thuis hebben. Dat schept een enorm mooie en sterke band!

Lola Nomada 2

Lola Nomada is begonnen met het importeren van mode-accessoires uit Colombia (en India). Waar staat Lola Nomada nu en wat is je droom voor de toekomst?

We zijn nu bijna twee jaar bezig en in die tijd heb ik heel wat fouten gemaakt, hoor. Maar van fouten maken leer en professionaliseer je en inmiddels begin ik het spelletje te snappen. Nu wordt Lola Nomada verkocht in 50 winkels in Nederland, 10 in België en een aantal in Spanje/Ibiza. Aankomend jaar gaan we richting de UK en Zweden. M’n droom is om in heel Europa bekend te worden met Lola Nomada, met winkels in verschillende grote steden. Ik weet al precies hoe het eruit moet gaan zien; de plannen zijn er, nu de uitvoering nog!

Lola Nomada 4

© Fotografie Lola Nomada

Ik kan me voorstellen dat je inmiddels reuze benieuwd bent naar het aanbod van Lola Nomada. Op de website vind je een lijst met de verkoopadressen en kun je een kijkje nemen in de webshop. Extra leuk nieuws: ter kennismaking heeft Annabel een speciale kortingscode beschikbaar gesteld! Voer bij aankoop in de webshop de code ‘modernehippies’ in en ontvang 20% korting op je bestelling. De kortingsactie is tot eind februari 2016 geldig.

Happy shopping y’all! En Annabel: we zien elkaar in Barcelona!

Liefs, Anouk