ECO & GREEN, MODE & BEAUTY

Kennismaken met Jannita van Jannissima

Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met Jannita van den Haak, 34 jaar, geboren in Leiden en opgegroeid in Rijnsburg maar bovenal: oprichter van het toffe nomadische lifestyle merk Jannissima. Een merk met een mooi verhaal: de tassen zijn namelijk gemaakt met waardering voor traditioneel vakmanschap en innovatief design. De vorm en functie van de tassen worden beïnvloed voor haar liefde voor tijdloos design en duurzame natuurlijke materialen. Ieder product is ervoor gemaakt om lang mee te gaan en met je reizen mee te veranderen. Extra tof: alle producten worden met de hand gemaakt in Nederland en Italië. Bonuspunt: er wordt ook gewerkt met vintage leer. Tijd voor een gesprekje!

Hoe is Jannissima ontstaan?

Sinds kinds af aan ben ik bezig met het ontwerpen van accessoires. Sinds mijn 14e ben ik op avontuur gegaan met mijn rugzak en werd het zaadje gepland om reisproducten te gaan ontwerpen. Tijdens mijn afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven raakte ik geïnspireerd om de technische, vaak saaie reistassen te ontwerpen en ontwikkelen tot fashionable travel compagnons. Al tijdens mijn afstuderen startte ik mijn label Jannissima en werd ik genomineerd voor de Dutch Design Awards met de sexy backpack die ik had ontworpen.

Na de eerste 3 jaren, het opstarten van mijn label en nadat ik een collectie had ontwikkeld voor de Diesel International Talent Support Award, besloot ik om een opleiding voor lederwaren te volgen om zo het traditionele ambacht te leren, om zo nog betere ontwerpen te kunnen maken die vernieuwend en praktisch tegelijk zijn. Hieruit is de specialisatie in luxe leather goods ontstaan.

Jannissima - 2

Wat is het verhaal ‘achter’ Jannissima?

Jannissima staat voor tijdloos en verleidelijk design in het hoge segment. Oog voor detail en functionaliteit met fashion gecombineerd met luxe lederwaren. Wij ontwerpen voor mensen met een nomadische levensstijl. Wij ontwikkelen en ontwerpen voor zowel ons eigen merk als in opdracht voor andere mobiliteitsmerken die onze visie van tijdloos en innovatief design delen.

Jannissima - 1
De Trolley M – Kenia Walnut
‘Stijlvol doch duurzaam reizen’ is één van je motto’s. Kan je ons iets meer vertellen over het duurzame aspect van Jannissima?

Traditioneel ambacht van lederwaren vinden wij super inspirerend en wij willen graag dat deze kennis in Nederland en Europa aanwezig blijft. Daarom ontwikkelen we en produceren wij in Nederland en Italië.

Het leer dat wij handmatig per huid selecteren komt van looierijen uit Brabant, Duitsland en Italië. Voor een deel van de collectie is het leer plantaardig gelooid en heeft meerdere eco-certificaten. Dit is een kostbaar en tijdrovende manier van leer verwerken en dit zie je terug in de prijs van de producten. Eerlijke producten voor een eerlijke prijs.

De producten die wij ontwerpen zijn tijdloos en hoeven niet elk seizoen vervangen te worden voor de nieuwste trendkleur. Door de kwaliteit die wij leveren kunnen de producten jaren mee. Dit duurzame slow shopping beleid hebben wij ook 5 jaar in onze conceptstore gestimuleerd door andere slow fashion merken te verkopen naast ons eigen merk.

Jannissima - 3

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

We zijn finalist van de Milan Fashion Award en werken achter de schermen aan een nieuwe capsule collectie voor Jannissima. Daarnaast zijn we druk met de voorbereidingen van de aankomende Dutch Design Week in oktober waar we een te gekke nieuwe collectie laten zien. Meer hierover in oktober!

Meer inspiratie opdoen? Check www.jannissima.com!

Lees hier meer interviews met powerladies die de wereld een beetje mooier proberen te maken!

Foto 1 & 3 credits: Sofie van Hout / Studio Woods

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.