KUNST & CULTUUR

The Kidspiration Club // Zo creatief als een kind

Mijn vader is kunstenaar, dus ik ben opgegroeid met kunst. En ook al ben ik zelf geen Rembrandt, toch ben ik altijd creatief bezig geweest en ik weet zeker dat iedereen iets creatiefs in zich heeft. Sommige mensen moeten dit alleen nog ondekken en The Kidspiration Club is dé plek daarvoor! Uit onderzoek blijkt dat je rond je vijfde levensjaar op je creatieve hoogtepunt zit. Niet zo gek dus dat Roxanne Dekker en Suzanne Monkel The Kidspiration Club zijn begonnen, om je creatieve geest te loop laten zoals een kind dat kan.

Beide dames hebben een creatieve achtergrond: zo is Roxanne een freelance illustrator en kunstenares en Suzanne bedenkt en realiseert innovatieve kunstprojecten waarin de focus ligt op interactie en improvisatie. Zij ontmoetten elkaar op een feestje van een gezamenlijke vriend en toen is meteen hun samenwerking begonnen.

unnamed

The Kidspiration Club heeft een duidelijke methode: Inspiration meets creation. Invloedrijke kunstenaars zoals Picasso, Pollock of onze eigen Vincent van Gogh geven je de inspiratie om zelf kunst te maken. Dit mogen verschillende stromingen zijn, van abstract tot aan een portret. Elke les komt er een andere inspirerende kunstenaar aan bod. Buitenspelen is zooooo 2012 😉

scout- bewerkt

Deelname is op basis van een strippenkaart, de zogenaamde Club Card, waarbij mensen de week van tevoren kunnen aangeven of ze komen of niet. Superhandig dus als je bijvoorbeeld een drukke ouder bent! Je kunt kiezen of je 5 keer of 10 keer wilt komen. Alle lessen worden op zaterdagmiddag gehouden. Mensen kunnen zich nu al aanmelden voor de lessen door een Club Card te kopen. De wekelijkse lessen lopen van 7 februari t/m 28 november, met een zomerbreak in juli en augustus.

Er zijn verschillende workshops waar je uit kunt kiezen:
• Atelier Courses KIDS Voor alle kleintjes vanaf 4 jaar (de hele kleintjes)
• Atelier Courses 18+ Laat je inner kind los
• Atelier Courses MIXED Oud en jong inspireren elkaar!
• Incompany Courses Voor een creatief teamuitje.

Kinderen kunnen na de gevolgde cursus hun eigen werk laten zien in een eindexpositie, waarvoor vrienden en familie uitgenodigd worden.

kids

Er zijn binnenkort exposities van de Kids en de 18+ cursisten.

Let op: voor aankomend jaar heeft de Kidspiration Club nog een speciale decemberactie die ik met jullie mag delen: als mensen voor 31 december 2014 hun Club Card kopen (en betaald hebben) krijgen ze 10% kerstkorting. De kaart mag gedeeld worden met zusjes, broertjes, vriendjes en vriendinnetjes en is het hele jaar 2015 geldig!

Workshops worden gehouden bij:
The Work Shop
Daniel Stalpertstraat 76
Amsterdam

Voor meer informatie over de workshops en The Kidspiration Club ga je naar de website  van The Kidspiration Club of check je hun Facebookpagina.

Mijn moeder zei het altijd al… Je bent pas volwassen als je jezelf als een kind durft te gedragen. Dus: GO!

Liefs, Elke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.