REIZEN

Travel Tip: Kiesgrube // Mini-Ibiza in Duitsland

We worden overspoeld met festivals. Elk weekend is er weer iets. De welbekende festivals en natuurlijk de nieuwe. Ik ben ook fan van de zon in mijn gezicht, terwijl ik meedans op de beats van mijn lievelings DJ’s. Wat ik alleen altijd een beetje jammer vind, is dat je altijd weer dezelfde mensen tegenkomt. Het is zeker leuk om de; hoooooi, hoe is het? Lang niet gezien! Ja, met mij gaat het ook goed! gesprekken te voeren, maar ik vind het persoonlijk heerlijk om ergens heen te gaan wat een beetje onbekend terrein is.

Met onbekend bedoel ik; even weg van je bekende omgeving. Nieuwe mensen, nieuwe indrukken, nieuwe plekken. En waar geen ‘hippe’ techno-konijnendansjes te zien zijn.

Nu ga ik al zo’n 3 jaar naar een klein minifestival in Duitsland. Een goed verborgen geheimpje wat nu steeds meer ontdekt wordt door het Nederlandse volk, dus wordt het tijd dat ik mijn moderne hippies hier ook over ga inlichten.

Het heet Kiesgrube.

10014533_10152313756812159_1573616117003680329_n

Ik was afgelopen zondag aanwezig op het openingsfeest. De rij was dit keer vreselijk lang, maar gelukkig kom je met een lach al heel ver en was ik binnen no time binnen. Ik adviseer je dus ook om rond 10.00 uur weg te rijden vanuit Nederland, anders zou je wellicht lang in de rij moeten staan.

Kiesgrube is een feest/minifestival wat elke zondag plaatsvindt vanaf eind april totdat de zomer voorbij is. Het leuke is, dat het alleen doorgaat met mooi weer.  Wat de organisatoren goed hebben geregeld is de line-up (en dit op korte termijn). Techno DJ’s zoals Loco Dice, Marco Carola, Joris Voorn, Chris Liebing willen hier maar al te graag draaien.

Ik vergelijk het een beetje met een mini-Ibiza. De vibe, de muziek, de aankleding. De mensen zijn open, aardig en ik maak elke keer weer nieuwe vrienden.

Het is ongeveer 2,5 uur rijden naar het stadje Neuss in Duitsland. Bij aankomst zal je niet veel aantreffen, dus het is verrassend als je je kaartje koopt en door een soort van donker hokje loopt met lasers en lichtjes. Vervolgens kom je in een gang met slierten en slingers die je begeleiden tot de wereld van Kiesgrube. Omdat het de opening is, krijg ik een polsbandje waarop staat: I’m an Eutopian.

Er is zand en er is gras. Je schoenen mogen dus lekker uit of neem je slippers mee. Overal zijn attributen geplaatst. Er hangen bijvoorbeeld klokken, met elk een andere tijd. Zo staat de tijd dus even niet centraal. Ook staat er een fonteintje, een Photobooth, en kun je relaxen op de hemelbedden of ligstoelen die overal geplaatst zijn.

Kiesfg

Je betaald met bonnetjes en deze kun je aan elke bar kopen. Ik eet hier altijd graag een gezonde maaltijd, want die keuze heb je. Niet goedkoop, maar wel lekker! Bij de champagne en wijnbar is namelijk ook een keuken aanwezig, waar je elke keer weer een andere keuze hebt. Neem bijvoorbeeld gerookte zalm met couscous, Surf en Turf, een luxe hamburger of een heerlijke salade voor circa 12 euro. Maar je kunt natuurlijk ook een echte Duitse bratwurst halen of een kartoffel salade tussen de 5 en 8 euro.

eten

Een extra tip: Mocht je het nu heel warm krijgen en verkoeling zoeken? Om de hoek is een groot meer waar ik soms eventjes ga pootje baden. Met de stempel die je krijgt kun je makkelijk weer naar binnen.

Meer

Wil je dit een keertje ervaren? Hou de Kiebgrube site dan in de gaten voor de aankomende events met mooi weer en geweldige DJ’s. Een kaartje kopen doe je aan de deur en kost 15 euro. Check deze youtube video voor een korte impressie:

Liefs, Elke