ETEN, INSPIRATIE

Verbeter de Wereld // Steun Kipster

Kipster

Alweer bijna twee weken terug was ik bij What’s Up? #66. Een tof initiatief van Pakhuis de Zwijger. Zij organiseren elke maand deze talkshow en nodigen daarvoor creatieve en innovatieve sprekers uit. Het thema van de editie waar ik was: Back to Nature, helemaal hippie-proof natuurlijk!

Eén van de sprekers was Olivier Wegloop; één van de initiatiefnemers van Kipster. Wist je dat: wat we gemiddeld per persoon aan eten weggooien, genoeg is voor een kip om van te leven?

Kipster vergelijking

Waarom kopen we dan eigenlijk onze eieren nog steeds in de supermarkt, gaan we naar een kinderboerderij als we dieren willen zien en is food waste serieuze vormen aan het aannemen? Gelukkig kan het ook anders, en Kipster is hier een voorbeeld van. Zij dromen namelijk van gelukkige kippen in iedere stadswijk!

kipster

De voordelen van deze vorm van urban farming?

  • Vermindering food waste
  • Vermindering CO2 uitstoot
  • Verse, heerlijke eieren
  • Landelijke gezelligheid in de stad
  • Educatief voor kinderen (vergroot het besef rond de herkomst van eten)
  • Vrolijke huisdieren

Ik vind het een heel mooi initiatief en een droom die werkelijkheid kan worden; niet voor niets is Kipster bekroond als ‘Groenste Idee van Haarlemmermeer’. Je kunt Kipsterkippen en -hokken kopen en huren. Wil je meer weten of misschien zelf ook kippen gaan houden, neem dan zeker een kijkje op de website en Facebook.

Last but not least, vergeet de volgende What’s Up? niet: deze is dinsdag 13 mei en staat in het teken van Local Goods. Aanmelden (gratis) kan via deze link.

Liefs, Anouk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.