ETEN

Recept // Smoothie spinazie, aardbei, banaan & mango

Deze smoothie is voor mij de klassieker der klassiekers. Ik vind ‘m altijd lekker en het is eigenlijk de ‘boerham met kaas’ smoothie, zo standaard. Als ik inspiratieloos ben en geen zin heb in gedoe, koop ik altijd deze combinatie. Ik gooi er altijd wel een paar nootjes of andere dingen doorheen, zodat ik ‘bijt’ op de smoothie. Bijten op de smoothie zorgt voor een betere spijsvertering en een verzadigd gevoel.

Dit heb je nodig (voor 2 smoothies):

  • Mango
  • 100 gr. aardbeien (maar meer mag natuurlijk ook altijd)
  • Banaan
  • Halve zak spinazie
  • Glas water

Hoe?

Snijd alles en gooi in de blender. Bij een goedkopere blender is het handig om de spinazie onderin de blender te leggen; dan zal het de spinazie makkelijker oppikken en snijden. Vergeet niet enkele nootjes erop te doen. Bon appetit!

Heb jij een ultieme “klassieke” smoothie waar je altijd op terug kan vallen?

Meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer recepten.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.