HOTSPOTS, KUNST & CULTUUR

Om te onthouden // Pics or it didn’t happen

Vrijdagavond 22.00 uur. Doodmoe van een drukke week plof ik neer op mijn o, zo comfortabele bank. Verwarming op 20 graden, tv aan, kop thee in de ene hand en smartphone in de andere. Scrollend door alle statusupdates op Facebook, m’n timeline op Twitter en imagelijst in Instagram bekruipt me een naar gevoel… De hele wereld lijkt zich daarbuiten te begeven, behalve ik. Foto’s van vriendinnen met champagneglazen, vrienden ‘checken-in’ bij het hipste feestje van Amsterdam en teksten als ‘drinks & partytime’ vliegen me om m’n oren. Overal wordt overigens een foto van gemaakt; de champagneglazen dus, de rookruimte van een nieuwe hippe club, mooie mannen, mooie vrouwen… En ik begeef me op mijn bank…

Herkenbaar? Aanstaande vrijdag organiseert Foam Lab Pics or it didn’t happen! Het is een zoektocht naar de extremen van het delen en het missen van andermans ervaringen. Door het delen van amateuristische beelden op social media, liggen ieders memorabele momenten binnen handbereik. Maar juist dat brengt ook ’the fear of missing out’ met zich mee. Hoe groter de stroom beelden uit elkaars leven, des te sterker het gevoel nooit op de juiste plek te zijn.

Foto: Maarten van der Kamp

FoamLab neemt je mee op een interactieve reis waarin je kunt pronken met je ervaringen. Het Museum van Loon is het decor deze avond en een smartphone is een vereiste. Door bezoekers te vragen foto’s te delen van deze avond, creëert Foam Lab een parodie op de vergankelijkheid van het delen van ervaringen. Denk aan: dansen in het Koetshuis, bijwonen van de tentoonstelling Foam in Van Loon III: Danielle van Ark, tafelen in de chique eetkamer van Museum Van Loon en ontvangen worden in een historische kamer vol gratis Jameson.

Of dit alles werkelijkheid is weet je pas als je erbij bent. Ik zal er zijn en jullie op de hoogte houden met foto’s, dus houd onze Twitter timeline in de gaten of wees er zelf bij!

Foam Lab presents: Pics or it didn’t happen!
23 november 20.00 – 01.00 (Kom vroeg!)
Locatie: Museum Van Loon, Keizersgracht 672, Amsterdam
After in FoamCafé, Keizersgracht 609, Amsterdam
Met: Radio Romantiek, Food bloggers Tjappings, DJ Johanna Maria en Lustige Lola & Weltschmerz
Entree: € 5,-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.