INSPIRATIE

Een kopje koffie met Daisy van I Love Health

Een kopje koffie met Daisy is altijd een feest. Daisy is health lover pur sang en heeft een grote passie voor gezondheid, sporten en goede voeding. De combinatie van gezond en lekker eten, sporten en een beetje mindstyle, heeft me altijd aangesproken aan Daisy’s stijl. Met Daisy weet je namelijk dat je aan je gezondheid werkt, altijd lekker en verantwoord eet, maar wél de 80/20 regel mag aanhouden. Die 20 % zorgt ervoor dat we allemaal een beetje ‘Bourgondiër‘ blijven. The way I like it.

Tijd om haar een paar vragen te stellen bij Coffee & Juices in Amsterdam-West!

Interview Daisy I Love Health x Moderne Hippies4

Wat ben je vandaag aan het drinken?

Een cappuccino, met magere melk! Is dat zo shocking? Ik proef weinig verschil tussen vol en mager, en het scheelt een hoop calorieën. Omdat ik Personal Body Plan doe, let ik hier (soms) op.  En die hele onzin dat melk alleen voor kalfjes is, daar heb ik weinig mee. Overigens drink ik het net zo lief met plantaardige melk. Maar dat ligt net aan waar ik zin in heb. Ik heb trouwens 5 jaar geen koffie gedronken. Maar sinds een half jaar ben ik toch ‘weer begonnen’. Niet veel hoor, zo’n 4 à 5 kopjes cappuccino per week. Blijft toch lekker!

Interview Daisy I Love Health x Moderne Hippies3

Kan je ons iets meer vertellen over je carrière?

Nou, even mijn CV in verhaal dan maar! Ik heb na de havo een aantal jaar in een wintersportgebied gewerkt. Op mijn 20e ben ik Vrijetijdsmanagement gaan studeren. Na mijn afstuderen ben ik in de PR terecht gekomen. Eerst bij een grote kapsalonketen, toen bij een website en daarna bij een bekend PR-bureau. Daar werkte ik met veel bloggers samen en dat inspireerde me om zelf een blog te starten. Dat is nu zo’n 3,5 jaar geleden. ‘Toen’ waren er eigenlijk nog maar weinig health blogs, terwijl daar nu juist mijn interesse lag. Zo is het idee voor I Love Health ontstaan. Flash forward, 3,5 jaar verder: I Love Health is mijn eigen bedrijf, mijn (meer dan) fulltime business, ik werk met stagiaires omdat er meer dan genoeg te doen is, sinds eind 2015 is mijn eerste boek vanuit I Love Health in de winkels verkrijgbaar en sinds 2016 organiseer ik I Love Health Retreats naar mijn geliefde Bali.

Leef je het leven van je dromen? Hoe heb je dit waar gemaakt?

Eerlijk is eerlijk; ‘bloggen’ is nooit een droom geweest. Maar het kan gek lopen in het leven, zo blijkt. Maar ‘ondernemen’ is wel al jaren een droom van me. Iets voor mezelf doen, iets opbouwen vanuit niets, dat heeft me altijd getrokken. Dus wat dat betreft is er zeker een droom uitgekomen.

Een andere droom die het bloggen ook heeft laten uitkomen is de vrijheid. Ik kan overal ter wereld werken, als ik maar een laptop en internet heb. Dus sinds 2 jaar ben ik bijna vaker in het buitenland dan thuis. En daar geniet ik nu – zolang het nog kan – enorm van! Dus ja, living the dream 🙂

Interview Daisy I Love Health x Moderne Hippies2

Wat is voor jou de ultieme mix om gezond in het leven te staan, en toch te kunnen genieten als een Bourgondiër?

Die balans vind ik op 80/20. Dat betekent dat ik 80% van de tijd zo ‘clean’ en gezond mogelijk eet. Die andere 20% doe ik niet moeilijk over wijntjes, lekkere kaasjes of een heerlijk chocoladetaartje. Eten is mijn hobby, dus ik ga dolgraag uit eten. Soms vaker dan wat binnen de 20% past. Dan houd ik in een restaurant ook rekening met mijn keuze. Dus niet altijd frietjes erbij of een toetje. Soms is het keuzes maken! En als ik die even niet kan maken, ren ik de volgende dag een extra rondje!

Wat voor plannen heb je voor de toekomst met I Love Health?

Ik hoop de I Love Health Retreats uit te kunnen breiden. Misschien meer op Bali. Of op andere fijne plekken. Zo ben ik ook dol op Ibiza, dat is toch wat dichter bij huis en ook zo’n heerlijk eiland. Een ideale plek voor retreats. Misschien wel een tweede boek… eigen producten… don’t know yet! Er zijn veel mogelijkheden. Ik ben in elk geval nog lang niet klaar met I Love Health!

Interview Daisy I Love Health x Moderne Hippies1

Je werkt geregeld vanuit Bali. Wat is je ultieme tip om zo’n ‘digital nomad’ leven te kunnen leiden?

Oe ja, die vraag krijg ik heel vaak van lezers. Het is nooit mijn doel geweest om een digital nomad te worden. Ineens kon het! Maar volgens mij is het wel vrij essentieel dat je eigen baas bent. Zo zie ik andere digital nomads in Bali die online marketing doen, freelancer journalist, mindfulness teacher. Geen 9 tot 5 baan op kantoor bij een baas dus. Dus als je zo’n baan hebt en je ook op afstand voldoende kunt verdienen, zeg ik: DOEN!

Leuk weetje: wist je dat we beiden uit Bodegraven komen? Man man man, wat een creatieve geesten komen daar toch vandaan! 😉

Het I Love Health Boek is ook verkrijgbaar in onze shop!

Volg Daisy’s avonturen op Ilovehealth.nl!

Lees nog meer interviews, o.a. met:
Anne van Your Little Black Book en Dewi van Lekkerineenpotje!

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.