INSPIRATIE

Ko’s Mo // Man, laat je snor staan

Ko's MoVraag me niet precies hoe, maar je snor laten staan helpt tegen kanker. Ik doe dat. Vaak. Mijn naam is Ko en zo zie ik er uit in oktober.  In november, of zoals november eigenlijk heet: Movember, wordt alles anders. Op 1 november scheer ik mij glad, en één maand lang blijf ik mijn wangen en kin scheren, maar mijn knevel laat ik staan.

Volgende week donderdagochtend pak ik mijn schuim en mes en doe ik iets wat ik nooit doe: ik scheer. Best wel eng, want stiekem heb ik een bolle kop, een babyface, een klassiek blotebillengezicht. Ik geloof niet in God, maar ik bid dat mijn vriendin bij mij blijft. Als ze dat niet doet, dan kan ik niet anders dan haar begrijpen; ik ben lelijk zonder baardgroei.

Maar oké, ik neem dit risico. Voor het goede doel. Onze eigen war on terror – de oorlog tegen prostaatkanker. De mannendoder. Het onbekende broertje van de borstkanker. Tijd dat deze ziekte de aandacht krijgt die het verdient, en de vijand die het verdient.

Laten we zaken doen. Mijn snor groeit natuurlijk vanzelf, maar toch kan je ‘m sponsoren. De opbrengsten gaan naar het NKI-AVL voor kankeronderzoek. Je kunt mijn snor sponsoren op http://mobro.co/KOKOKO/. Geen geld? Laat dan nu je snor – geheel kosteloos voor de snelle beslisser – staan, en vecht met mij. Beat mijn snor. Vecht met mij tegen kanker, en uiteindelijk zullen we gelijk hebben: de snor helpt.

PS: Vrouwen, wat kunnen jullie doen? Niet lachen, vooral niet lachen. Want ook jullie hebben gezonde mannen nodig met goedwerkende prostaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.