ETEN

Leef je droom // Bedrijfje van Eigen Deeg

logo 6 Al jaren riepen de mensen om mij heen dat ik er iets mee moest doen; mijn bakkunsten. Ik vond het lief dat zij zo enthousiast waren als ik ze weer eens een koek of een stuk taart voorschotelde, maar dacht vooral dat dit te maken had met het feit dat het mijn vrienden en familieleden waren. Stiekem speelde ik wel met de gedachte om ooit, als ik klaar was met m’n carrière bij de publieke omroep of in de wereld van documentaire, een klein winkeltje of café met zelfgebakken lekkers te hebben. Als omaatje lekker een beetje bakken. Dat was allemaal tot voor kort. De Moderne Hippies Markt heeft het verwezenlijken van deze verborgen droom íetsje eerder in werking gezet. Niet bakken als oma, maar bakken als net afgestudeerde…

jasmijn's eigen deeg

De dag voor de markt besloot ik toch maar een aantal taarten, koekjes en cakes te bakken. Gewoon, voor de leuk, en omdat ik voor Moderne Hippies vaak over eten schrijf. Binnen 2,5 uur was alles wat ik had gebakken uitverkocht en ik had continu met kippenvel gestaan. Mensen reageerden namelijk ontzettend leuk en enthousiast… Ik was er helemaal door geraakt. En dat is precies wat mij overhaalde om ‘ja’ te zeggen toen Amsterdam Roest mij die dag aanbood om mijn koeken bij hun te gaan verkopen. Ik geloof namelijk dat een fantastische koek of een overheerlijke taart een mens voor een paar minuten compleet gelukkig kan maken. Een vereiste daarbij is dat de smaak zo overweldigend is dat deze de calorieën compenseert. Lekkers van dat kaliber kan iemands dag maken en iemands verjaardag misschien zelfs legendarisch. Dat geloof ik echt. Vanuit die overtuiging heb ik Jasmijn’s Eigen Deeg opgericht. Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen mijn ogen te openen! In ruil daarvoor zal ik jullie allemaal voor vijf minuutjes gelukkig maken met mijn taart en koek ;).

Binnenkort horen jullie hier op de website over de nieuwste ontwikkelingen van mijn eigen bakbedrijf en in de tussentijd kunnen jullie alvast een kijkje nemen op m’n Facebook pagina!

foto-18

Inschrijving bij de KvK 🙂

PS Je kunt me ook vinden op de Moderne Hippies Markt op 10 november. Kom vroeg, anders ben ik wellicht weer uitverkocht ;).