DAGBOEK

Let’s Get Personal Tag

Sinds het begin van het jaar ben ik echt persoonlijk(er) aan het bloggen, waardoor ik sinds die tijd zo ongeveer iedere maand een ’tag’ in probeer te vullen. Een tag is eigenlijk een vragenlijstje, waardoor jij me iets beter kan leren kennen. De meeste zijn best oppervlakkig, maar dan begrijp je de diepgaande artikelen wellicht ook weer wat beter 😉 De volgende tag kwam ik tegen op misslipgloss.nl en heet “Let’s Get Personal”. Tja, en als we dan toch persoonlijk worden…

Let's Get Personal Tag

Wat hoor je op het moment van schrijven?

Standaard staat 3FM bij mij aan, m’n lievelings. Heel af en toe zet ik tijdens werken een apart album op via Spotify, maar dit doe ik eerder ’s avonds of in het weekend.

Heb je ergens zin in op dit moment? (eten)

Ik heb net ontbeten, dus nee.

Wanneer is de laatste keer dat je echt gebroken was? (emotioneel)

Vorige week! Boee.

Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen?

Pffff, dan geen. Bij tien zou ik denk ik constant het gevoel hebben dat ik me wil verstoppen en het allemaal niet meer aankan.

Denk je dat je teveel aandacht aan je uiterlijk besteed?

Nee, eerder te weinig. Nu ik soms beauyblogs bekijk, denk ik vaak genoeg: “WAT is dat echt?!”.

Waar denk je op dit moment aan?

Aan alles wat ik deze dagen nog moet regelen, omdat dit weekend propvol zit en ik a.s. maandag naar Italië ga!

Sta jij altijd klaar voor je vrienden?

Altijd? Ik denk het niet, helaas. Ik doe wel heel erg m’n best. Mag dat ook?

Wie is de laatste persoon die jou heeft zien huilen?

M’n moeder.

Wat doe jij altijd als je nerveus bent?

Ik word stil en keer helemaal in mezelf. Ik zorg ervoor dat alles goed geregeld is, maar kan pas weer ontspannen en praten zodra ik ‘het moment’ waar ik nerveus voor ben heb gehad.

Is er iemand die jou volledig begrijpt?

Godzijdank wel. M’n vriendje, m’n beste vriendinnetje en m’n moeder staan aan de top, en sinds deze website bestaat: jullie ook!

Heb je op dit moment een reden om te lachen?

Zeker! Genoeg redenen: ik ben gezond, ik ben gelukkig; m’n familie is gezond en gelukkig. Er spelen TIG dingen momenteel waardoor ik de komende maanden heel veel toffe dingen kan en mag gaan delen en doen. En niet onbelangrijk: dat dit mijn werk is en ik iedere dag met heel veel zin de dag inga.

Tip om iedere dag een reden te hebben om te lachen: schrijf iedere dag even op waar je dankbaar voor bent. Hoeft niet lang te zijn, maar het helpt écht om je humeur een oppepper te geven.

Heeft iemand jou wel eens verteld dat die persoon jou voor geen goud kwijt wil?

M’n vriendje. Ik heb een héél lief vriendje! Hij zegt iedere dag hoeveel hij van me houdt, hij zorgt ervoor dat ik iedere dag lach, hij danst met me in de woonkamer en hij benadrukt bovenstaande voor de volle 100 %.

Zou je gelukkiger zijn als het leven een “rewind”-knop zou hebben?

Ehm, nee, ik denk het niet. Ik heb genoeg fouten gemaakt in m’n leven, maar het is wel heel makkelijk om er een ‘wat-als’ verhaal van te maken. Als ik het nu opnieuw zou doen, zou ik weer fouten maken, maar dan bij andere dingen. Ik probeer overal een les uit te halen en weer verder te gaan: foute keuzes horen gewoon bij het leven, vandaag mag je ook altijd weer opnieuw beginnen 🙂

Vertel jij je ouders alles?

Ik vertel ze heel veel, maar niet alles-alles. En ik zie dat niet als iets negatiefs. Ik bespreek andere dingen juist weer wél met m’n ouders en niet met anderen.

Denk je meer aan het verleden, het heden of aan de toekomst?

Ik geloof sterk in “de kracht van het NU”, in combinatie met concrete doelen en dromen stellen voor de toekomst – om ook juist in de toekomst in het NU te staan. Ik kan wel eens terugverlangen naar het verleden, zeker bij momenten waar ik intens van genoten heb – zoals de tijd dat ik in Zuid-Afrika heb gewoond. Juist omdat ik dat niet meer mag doen van mezelf, probeer ik mezelf eraan te herinneren dat ik NU moet leven. Ik moet gewoon een mooi ‘lijstje’ om de herinnering zetten en aan de muur van mijn leven hangen. Dat is geweest, nu zijn we hier en nu gaan we weer verder. En af en toe kijk je met een glimlach terug naar die mooie muur van je 🙂

Hoeveel uur slaap krijg je gemiddeld per nacht?

8-9 uur. I need my sleep.

Ben jij makkelijk om mee om te gaan?

Ik denk in eerste instantie van wel: ik vind het altijd leuk iemand te leren kennen en een gesprek aan te gaan, en dan ben ik makkelijk om mee om te gaan. Maar ik weet dat ik snel vragen kan stellen die ‘de diepte ingaan’ en dat vinden sommige mensen helemaal niet prettig, of juist ongezellig! Sommige mensen praten immers liever over poep. Met hun heb ik dan voor mijn gevoel een minder sterke band, maar dat betekent niet dat het niet makkelijk gaat.

Wat heb je voor het laatst gedronken?

Water. Ik drink eigenlijk sinds kinds af aan altijd heel erg veel water (ik luste niet eens prik vroeger). M’n buurvrouw zei dan altijd met veel disrespect: “JE BENT TOCH GEEN KIKKER?”. Omdat ik nog steeds zoveel water drink, denk ik daar nog geregeld aan terug. Hallo, traumatiserende opmerking.

Welk soort bed heb jij?

Ik heb sinds twee jaar een heerlijke boxspring van de IKEA. Het meest goddelijke bed dat ik tot nu toe heb gehad. M’n eerste echte ‘grote-mensen-bed’ dat ik deel met dat lieve vriendje van me.

Zien mensen jou als optimist of pessimist?

Optimist, met een dosis sarcasme.

Met wie heb je als laatste in de auto gezeten, op je familie na?

Gisteren met m’n moeder. Maar dat telt dus niet? Waarom? (Volgens mij is deze tag voor tieners gemaakt, wat denk jij?)

Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien, en met wie heb je die film gezien?

De laatste film die ik heb gezien is Interstellar, daar ging ik met m’n vriend heen. En WOW, wat was die film goed. Sindsdien zit ik wel in een lichtelijk ‘dertigers-dilemma’. Alle idealen die ik een paar jaar geleden had en juist zo probeer te benadrukken op deze website wilde ik direct de prullenbak ingooien: de wereld is toch al fucked. Right? Dat ga je denken na deze film. Echt.

Ben je een keer gekwetst door iemand waarvan je nooit verwacht had dat die je zou kwetsen?

Ja. That’s life.

Wat zijn jouw guilty pleasures qua eten?

Tja, genoeg guilty pleasures. Soms ga ik langs bij De Drie Graefjes om een doos vol cupcakes te kopen, om vervolgens in een keer naar binnen te werken.

Heb je de afgelopen week kleding gekocht?

Ja; ik kocht een leuk outfitje voor een festival, die ik ook graag op de website wil delen. Komt snel op de site te staan!

Wat doe je morgen?

Morgen ga ik overdag de laatste dingen regelen voor mijn vertrek naar Italië. ’s Avonds ben ik vrijwillig verkeersregelaar bij de Avond4daagse in de omgeving waar ik oorspronkelijk vandaan kom (Bodegraven).

Is er iemand die jij graag zou willen zien op dit moment?

Ik heb veel vrienden overgehouden aan mijn tijden in het buitenland, die ik allemaal wel weer eens zou willen zien. Het liefste zou ik weer eens een paar weken optrekken met iemand die ik heb leren kennen tijdens m’n reis door Cuba, en ik mis een vriendinnetje die ik heb leren kennen toen ik in Kaapstad woonde heel erg. ZIJ was pas een optimist – ik word instantly vrolijk van haar.

Houd je van suikerspinnen?

Niet echt.

Ben je ooit tegen iemand aan in slaap gevallen?

Iedere dag, tegen m’n vriendje.

Wat is je stemming op dit moment?

Goed! Leven gaat goed, werk gaat goed, ik heb het gevoel dat het alleen maar aan het stijgen en stijgen is en dat is een heerlijk gevoel. Ik bekijk het geheel ook heel optimistisch (heey!) waardoor ik tegenslagen minder erg vind momenteel, lijkt wel.

Met wie was je gisteravond?

Met m’n moeder; zij organiseert de Avond4daagse en heeft me dus hiervoor gestrikt ;). Ik ben 4 dagen verkeersregelaar! (Wist je dat je hier zelfs een diploma voor moet hebben?!) M’n moeder heeft vorig jaar een lintje gekregen voor haar inzet als vrijwilliger in haar leven (en ze werkt ook gewoon nog zo’n 70 uur per week hè), dus dit is er nog niks bij.

Heb je plannen voor dit weekend?

Zeker! Vrijdagavond ben ik voor de laatste keer verkeersregelaar, zaterdag zijn m’n schoonouders 35 jaar getrouwd en hebben we als kinderen een verrassing voor ze, en zondag heb ik een toffe opdracht vanuit m’n mediabureau in Den Haag. Ergens tussendoor moet ik m’n koffer ophalen en dan vertrek ik maandagochtend vroeg naar Italië. Heerlijk! Nu al zin in.

Ik heb geen idee of jullie deze tags leuk vinden om te lezen, maar ik vind ze in ieder geval wel grappig om in te vullen. Het is net of ik weer even 15 ben.

De vorige tags die ik heb ingevuld vind je hier.

Liefs, Marte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.