KUNST & CULTUUR

Muziek om van te houden // Lianne La Havas

Deze keer geen hotspot van mij, wel een gouden keeltje genaamd Lianne La Havas. Heerlijke muziek voor de luie zondagochtend, je weet wel, zo één wanneer je de zon tussen de bomen ziet opkomen en je croissantjes eet op je balkon. Of voor de zaterdagmiddag, met haar liedjes op je Ipod op de fiets door de stad. Eigenlijk is het muziek voor ieder moment van de dag, want: lovely!

Lianne La Havas kwam op 23 augustus 1989 ter wereld in London als dochter van een Griekse vader en Jamaicaanse moeder. En dat leverde niet alleen een prachtig stemgeluid op, maar ook een mooi plaatje. Het talent zat er al vroeg in want op jonge leeftijd leerde ze van haar vader piano en gitaar spelen en op haar 11e schreef ze haar eerste nummer. Toch was het pas eind vorig jaar voordat ze zowel nationaal als internationaal doorbrak en haar debuut EP uitbracht. Het nummer ‘Lost & Found’ heeft iets betoverends, maar mijn persoonlijke favoriet is eigenlijk No room for doubt (ft. Willy Mason) mede vanwege de mooie videoclip die erbij geschoten is. Tekstueel allemaal hele mooie waarheden, maar bovenal gewoon erg prettige muziek. Van deze jongedame gaan we in de toekomst denk ik nog veel meer horen.

Fijne bijkomstigheid; op haar website kun je een aantal van haar nummers gratis downloaden. Ook houdt ze een blog bij van haar tour, die overigens al in januari langs Nederland ging. En natuurlijk is ze te vinden op Facebook, Twitter en allerlei andere social media, maar eigenlijk moet je gewoon lekker je ogen dicht doen en luisteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.