Lieve ladies, zullen we elkaar wat meer laten stralen?


Af en toe sta ik versteld van mijn eigen sekse. Vrouwen kunnen zo godvergeten gemeen tegen elkaar zijn. Van “Dat trek je toch niet áááán?” tot “Ze is bewust stay-at-home-mom – dat kán toch niet meer?!!”. Oordeel na oordeel, waardoor we onszelf werkelijk nooit goed genoeg vinden en onszelf ook zo gruwelijk vaak verdedigen rondom onze eigen keuzes.

Ho. Stop.
Daar gaat het toch eigenlijk al mis?

Hoe mooi zou de wereld zijn, als we elkaar wat meer met een glimlach aan zouden kijken? Ongeacht wat jíj ervan vindt? Puur: leven en laten leven.
Blij zijn dat als de ander zich ergens goed bij voelt, het ook goed is.

Andrélon wil vrouwen bewust maken dat je gaat stralen wanneer je een ander laat stralen. Daardoor stond ik erbij stil hoe ik andere vrouwen én mezelf heb leren stralen: door middel van pure acceptatie en liefde.

Ik heb het zelf van dichtbij namelijk mogen meemaken: vanaf mijn twaalfde heb ik een intieme groep vriendinnen om me heen gehad. We zijn allemaal ontzettend anders. Een werkt bij de bank, de ander in de zorg. Sommigen houden van structuur en vastigheid, anderen zijn losgeslagen vrijbuiters. We zorgen ervoor dat de een wat meer kan aarden en de ander wat meer kan zweven – en zo houden we elkaar in balans. Jaren gingen voorbij waarbij we de een wat minder zagen en de ander wat meer. Toevallig zijn we uiteindelijk allemaal in Amsterdam beland, waardoor we elkaar nog steeds met regelmaat zien. De laatste jaren is onze band alleen maar sterker geworden. We zijn van vriendinnen ‘zussen’ geworden, en hebben op die manier een familieband met elkaar ontwikkeld. Soms is het een kippenhuis, en soms kunnen we stil zijn met en bij elkaar. We staan voor elkaar klaar in mooie en mindere dagen. We accepteren elkaar en steunen elkaar, en proberen áltijd het beste met elkaar voor te hebben. In essentie komt het erop neer dat je er, aan het einde van de dag, “gewoon voor elkaar bent”. Klinkt simpel, maar zo vanzelfsprekend is dat niet.

Het gaat soms aan de hand van extreme eerlijkheid (ondanks onze verschillen; daar schijnen we allemaal erg goed in te zijn) of een goedbedoelde interventie, en soms aan de hand van een knuffel en een lief woord. Omdat we allemaal zo anders zijn, komt er vanuit alle hoeken wel een andere manier van aanpak. Wat de aanpak ook is, uiteindelijk gaat het er altijd om dat we elkaar willen laten stralen en de ander gelukkig willen zien – want dát staat voorop. Bovenal accepteren we elkaar en luisteren we ook werkelijk naar elkaar. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn en lord knows, of we vrienden waren geweest als we elkaar op dit moment hadden leren kennen, maar bovenal is er liefde en acceptatie.

Dat staat voor ons namelijk altijd voorop – hoe erg je ook kunt verschillen als mens. Dit levende voorbeeld is voor mij de essentie van het bouwen van een sisterhood. En die breid ik graag inmiddels uit naar iedere andere vrouw die ik tegenkom op straat, in een café of in de supermarkt. Of je nu een hechte vriendinnengroep hebt of niet: hoe mooi is het om elkaar aan te kijken als zusters. Waardoor je naar haar kunt kijken en kunt zeggen: hey, het is misschien niet mijn cup of tea, maar: good for you! Ik accepteer jou zoals jij bent en jij accepteert mij zoals ik ben.
Dáár zou de hele wereld wat meer van gaan stralen.

@AndrelonNL #LaatHaarStralen

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Andrélon. Net als alle artikelen die we maken, staat onze boodschap, interesse en enthousiasme in het verhaal centraal. Deze samenwerking maakt het mogelijk om nog veel meer moois te maken voor de community. Heb je vragen over hoe we samenwerken met merken?
Stuur ons dan gerust een mailtje.

Reageer ook