HOTSPOTS

Like & Win: warm je op aan Equal Yoga

Voelde je die eerste fijne zonnestralen laatst ook op je wintertoet? Die zalige, gemiste straling die ons uit volle borst laat fluiten op de fiets? En onze wallen vult met een portie vitamine D? Yes, energie! Welkom terug in mijn lichaam!

Helaas was dit gelukzalige lentegevoel slechts van korte duur, want hoe vrij en onbezonnen ik mij als tropenmeisje weer voelde, hoe doorweekt van de regen zag ik er de dag daarna uit. Het wisselvallige weer was natuurlijk onderwerp van gesprek bij de bloemenstal bij mij om de hoek. Te koud, te nat, te warm, te vochtig: de Amsterdammers gaven vooral de opwarming van de aarde de schuld. Iets waar we vooral zelf debet aan zijn, maar hey, dat terzijde.

Bij de daaropvolgende hevige sneeuwval kon ik mij vooral druk maken over het opwarmen van mijn eigen lichaam. Liters gemberthee, twee kruiken, ultra-sexy slaapsokken, mijn pyjama met biggetjes patroon, mijn billen verbranden aan de opgestookte kachel, vintage kriebeltruien: niets deed mijn lichaamstemperatuur stijgen.

Herkenbaar? Warm je dan snel op aan dé yogaschool van Amsterdam-Oost: Equal Yoga (en binnenkort ook op de Rozengracht!). Want bij deze yogaschool is een warming-up helemaal niet nodig, de ruimtes zijn namelijk al heerlijk (voor)verwarmd met temperaturen tussen de 32 en 36 graden. Wedden dat jij zo meteen die zomerse blos op je wangen weer verwelkomt?

IK EQUAL, JIJ EQUAL, WIJ EQUALLEN

Krijg je al zweetdruppels op je voorhoofd als je alleen al denkt aan het idee om in een warme yogaruimte allerlei ingewikkelde oefeningen te doen? Nergens voor nodig! Equal Yoga is in vergelijking tot andere yogascholen in Amsterdam een uniek concept. Geen Boeddha die je verwelkomt, maar stralende yogadocenten. Geen wierook die je bij voorbaat al laat snakken naar adem, maar een fris ingerichte entree mét verse bloemen. In ieder hoekje van de ruimte schuilt er een persoonlijke boodschap, dat je bewust maakt van jouw aanwezigheid en je vanzelf (ver)leidt naar de yogazaal.

Equal Yoga x Moderne Hippies - 1

Meterslange spiegels vragen bij binnenkomst om jouw aandacht en ja, dat is voor even ongemakkelijk én confronterend. Waar ik bij bikram yoga al bezweet was bij het neerleggen van mijn mat door de hoge luchtvochtigheid, voel ik mijn lichaam in dit yoga-klimaat zich langzaam opwarmen. De sfeer in de zaal doet mij denken aan een infraroodsauna. Samen met veertig fanatieke koukleumen laat ik mij leiden door een van de (én zeer goede) yogadocenten. De intensiteit van jouw les, bepaal je vooraf bij je inschrijving waarbij de keuze bestaat uit drie yogavormen. Begin je eerste lessen met de Hot Fusion (36 graden) of Core Flow (32 graden) en breidt dit vervolgens uit naar de Core Power les (32 graden). Iedere les kent een verschillende focus en intensiteit. Zo richt je je bij de Hot Fusion les vooral op flexibiliteit en balans en verblijf je langer in de poses, vandaar ook de hogere temperatuur. Bij de Core flow les wordt ieder lichaamsdeel wakker geschut en ligt de focus bij lenigheid en kracht. Mocht je op zoek zijn naar een next level yogales? Dan is de Core power les ècht iets voor jou (mijn favoriet!). Zo wordt in deze les in rap tempo de downward dog gecombineerd met lunges en planking.

Equal Yoga x Moderne Hippies - 2

Jouw eerste les wordt beloond met een felicitatie vanuit de yogadocent en motiveert je meteen om meer lessen uit te proberen. Dit kan gemakkelijk bij het nemen van een proefabonnement waarbij je maar voor 7,50 euro in één week onbeperkt mag komen zweten. En natuurlijk achteraf gebruik mag maken van de heerlijke, schone douches. Overigens is het gebruik van de matjes gratis en huur je voor 2 euro een handdoek. Zo blijven de matjes ook schoon voor de volgende gebruiker. Of neem, zoals ik, gewoon lekker je eigen matje mee!

Equal Yoga x Moderne Hippies - 3

Het valt mij op dat mijn omgeving zich al snel indekt als ik hen uitnodig om ook yoga uit te proberen. Opmerkingen als: “Ja, maar ik ben dus ècht niet lenig hoor.” of “Yoga? Doe je dan eigenlijk wel iets? Ik vind dat toch zo zweverig!”. In mijn ogen zijn juist dat de redenen om yoga wèl eens uit te proberen! We vergeten namelijk dat het bij yoga absoluut niet om de prestatie gaat, maar juist om de hele beleving. Equal Yoga geeft jou met recht deze beleving, want voor anderhalf uur laat je je even helemaal onderdompelen in een warm bad. En daarbij is het helemaal niet belangrijk of je dun of dik, klein of groot, lenig of stijf bent.

Bij Equal Yoga is iedereen gelijk.

Equal Yoga x Moderne Hippies - 4

LIKE & WIN

Like de Facebookpagina van Equal Yoga en vertel ons welke betekenis yoga heeft in jouw leven. De mooiste reactie maakt kans om de workshop van Jennilee Toner op zaterdag 11 maart bij te wonen. De Amerikaanse Jennilee is grondlegster van de hot power yoga en onder andere schrijfster van het boek ‘Perfect Chaturanga’. Meer informatie over Equal Yoga en Jennilee Toner is te lezen op www.equalyoga.com.

De winnaar ontvangt 9 maart een e-mailtje, dus houd je inbox in de gaten!

Dit artikel is geschreven door Xantoucha, waarbij zij de ander graag verrijkt met het uitproberen van nieuwe dingen. Bekijk haar profiel en laat vooral even weten wat je van haar artikelen vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.