HOTSPOTS

Fijn Plekje // LITE/DARK (A’dam)

LITE:DARK1

Afgelopen donderdag was het zover: ik kon eindelijk het tentje LITE/DARK (Utrechtsestraat 22, Amsterdam) eens gaan bewonderen. Ik sprak er met mijn vriendinnetje af, die inmiddels al zo’n 3 jaar in Australië woont. In Australië is het overigens niet “hip” maar heel normaal om zo über veel op je gezondheid te letten. M’n vriendinnetje staat namelijk vrolijk iedere dag om 5 uur om, begint haar dag met een bootcamp op het strand (ja, heb je ff..) en eet opeens mega gezond. Het contrast met drie jaar geleden wil je niet eens weten! Dat we naar LITE/DARK gingen, vond ze dan dus ook geen enkel probleem…

Je hebt er overheerlijke smoothies en de keuze is riant. Van fruit energy shakes en veggie energy shakes tot chocolate energy shakes en power shots. Kijk mee naar mijn foto’s en get the picture:

LITE:DARK02
(Bijna) alles waar ik me momenteel mee bezig houd (iedere dag een smoothie als lunch vereist wat creativiteit, zoals je hebt kunnen zien op m’n Instagram) en wat in feite dus inmiddels ook in m’n (koel)kast ligt, zag ik hier op het menu staan. Heeeel veel veggies en fruit dus. En dat beviel me.
LITE:DARK04
Je kunt kiezen uit 0,3, 0,5 of 1 liter. De prijzen zijn schappelijk; zelf smoothies maken is vaak ook niet goedkoop. 0,3 liter is rond 4 euro, 0,5 liter rond 6 euro en 1 liter rond 10 euro.
LITE:DARK03
De bar
LITE:DARK05
De “healthy snacks” staan op de bar, met onder meer powerballs en raw chocolate brownies.
LITE:DARK06
Hier krijg je een beter idee van hoe het eruit ziet: je komt binnen, en je staat eigenlijk gelijk aan de bar. Er zijn enkele plekken bij het raam, maar lange zitsessies (zoals wij uiteindelijk deden) raad ik er niet onwijs aan.
LITE:DARK08
Mm, en nou moeten we nog kiezen… Daar deden we even over.
LITE:DARK09
Deze “balls” waren brand new (niet alleen als in vers, maar als in het recept); ze waren net door het personeel gemaakt en daarom lagen ze er als try-out. Er zat onder meer havermout, amandelboter, chocolade, chiazaad en hennepzaad in.
LITE:DARK10
Mijn vriendinnetje ging voor #70 (sinaasappel, banaan, aardbei, bosbessen en kokos) en ik ging voor #270 (boerenkool, selderij, komkommer, peer en peterselie) en een nog-geen-naam-“power-ball”. Ik vond m’n smoothie oprecht heerlijk. Ik heb in mijn super-healthy-tour deze maand, nog geen enkele smoothie met boerenkool geprobeerd; maar dat ga ik vanaf nu zeker doen. De smoothie van mijn vriendinnetje vond ik iets te zoet, maar zou denk ik lekkerder zijn in de lente en zomer. De powerball was me ook iets te zoet, maar blijkbaar was het dus ook nog een try-out. Deze is dus zeker aan veranderingen onderhevig!
LITE:DARK11
Je kunt er ook iets minder gezonde dingen eten, zoals bagels en panini’s. Mijn vriendinnetje bestelde een bagel met avocado, basilicum, spinazie, pesto en geitenkaas (omdat ze GOEDE kaas zo mist – dat begrijpt toch iedereen?! ;)). Maar, zoals je hier ook wel een beetje kunt zien: LITE/DARK is niet het ideale tentje om een lange zitsessie te houden – wat het bij ons toch wel werd (tja, weer een jaar bijpraten). Daarom evengoed gezellig.Uiteindelijk heb ik een nog-geen-naam-“power-ball”, een groene smoothie en een gember-appel shot “gegeten” voor exact 10 euro. Een mooie prijs en ik zat goed vol.
LITE:DARK14
“Violators will feature on YouTube” – really?!
LITE:DARK07
Mooi!
LITE:DARK12
Grappig: 4 mannen, deftig in pak – ook zij lunchten met smoothies. Mooi, toch?
LITE:DARK13
Overzicht van boven; zoals je wellicht kunt zien, een prima bar om een lekkere smoothie te halen (als je zelf een keer geen zin hebt om er een te maken of aan het shoppen bent in Amsterdam en een boost nodig hebt) maar heel gezellig zitten, doe je hier helaas niet.

Ik zou LITE/DARK typeren als een ideale ’to go’ tent voor ons (super)foodies, met vriendelijke (super)foodies als personeel. Ik had het leuker gevonden als ik hier wat aangenamer had kunnen zitten, en bijvoorbeeld soms had kunnen werken. Maar wellicht is het hele ’to go’-principe wel het idee achter LITE/DARK en daar moeten we genoegen mee nemen.

LITE/DARK bevindt zich op de Utrechtsestraat 22, Amsterdam (vlakbij het Rembrandtplein). Bekijk het gehele menu op de website van LITE/DARK en neem er zelf ook eens een kijkje!