HOTSPOTS

Om te onthouden // Local Goods Weekend Market

Mijn tip voor aankomend weekend? De allereerste editie van de Local Goods Weekend Market! Net zo nieuwsgierig als ik naar dit nieuwe initiatief? Lees dan mee met de onderstaande vragen die ik achter de schermen voor jullie stelde!

Local Goods Market

hallen

Even een kort voorstelrondje voor onze lezers, wie zijn jullie?
“Wij zijn Hedwich van der Steen en Aimée Verburgt en zijn vanuit Pakhuis de Zwijger verantwoordelijk voor de productie van de Indie Brands Local Goods Weekend Market. Deze productie organiseren wij samen met het merk Indie Brands en het platform Made in Amsterdam; beide partijen hebben een groot netwerk van Amsterdamse merken en helpen ons bij de invulling van de markt.”

Wat kunnen we verwachten dit weekend?
“Op de Local Goods Weekend Market vind je zowel food als non-food producten van louter Amsterdamse merken. Van ambachtelijke chocolade tot fancy sieraden en kekke hondentuigjes – er is voor ieder wat wils. Wat de markt onderscheidt van andere markten is het aanbod van louter lokale en onafhankelijke Indie Brands. Stuk voor stuk met zorg geselecteerd na onze online oproep. Het uiteindelijke palet aan merken op de markt is een fraai en divers aanbod geworden.”

En kunnen jullie wat meer uit de doeken doen over de locatie waar het allemaal gaat gebeuren?
“De locatie is uniek en een belangrijk detail van deze productie. De voormalige tramremise in de Kinkerbuurt is de afgelopen tijd volledig herontwikkeld en getransformeerd tot De Hallen Amsterdam. Dit gigantische complex – verstopt tussen de Ten Katemarkt, het Bellamyplein en de Kinkerstraat – is prachtig Amsterdams cultureel erfgoed en werd op 5 april officieel geopend voor publiek. Een bezoek aan de markt is tevens een herontdekking van Amsterdamse Historie in een gloednieuw jasje.”

Wanneer kijken jullie terug op een geslaagd event en last but not least; waarom moeten we allemaal absoluut een kijkje komen nemen?
“Wanneer onze markt goed bezocht is, er een gezellige sfeer hing en zowel de bezoekers als deelnemende merken een leuke tijd hebben gehad, dan kijken we terug op een geslaagd Paasweekend. Wij vinden het vooral belangrijk dat iedereen in Amsterdam ontdekt hoeveel waanzinnige onafhankelijke en innovatieve labels uit Amsterdam actief aan het ondernemen zijn. Maar kom zeker ook om de prachtige nieuwe locatie De Hallen te bezichtigen.”

Waar ik te vinden ben dit Paasweekend lijkt me duidelijk ;-). Ben je ook van plan om te gaan? Laat dan een berichtje achter onder deze post, wie weet zien we elkaar dan daar! En kijk voor meer informatie en alle deelnemers vast op de website en houd Facebook in de gaten.

Indie Brands Local Goods Weekend Market
Wanneer: 19 en 20 april, 12.00-18.00 uur
Waar: De Hallen, Amsterdam
Toegang: gratis