HOTSPOTS

Fijn Plekje // Lof der Zoetheid (R’dam)

Al maanden hoor ik mijn zus die in Rotterdam woont over dit tentje. Opgegroeid met een altijd taartenbakkende moeder, die ons in elke stad naar een ander bakkertje meesleepte (en nog steeds!), zijn we zo langzamerhand wel pro’s in het beoordelen van zoetigheden – onze eigen bakkunsten daargelaten. Wij worden gewoon intens, maar dan ook intens, gelukkig van een goede brownie of iets wat daar op lijkt.

Hoeveel leuks we ook samen deden afgelopen donderdag, je begrijpt dat we beiden in stilte naar ons bezoekje aan Lof der Zoetheid uitkeken. Dit tentje in Rotterdam Noord is inmiddels wel bekend bij velen uit de mooie Maasstad en omstreken, maar van mij mag heel Nederland er vanaf weten.

Bij Lof der Zoetheid kun je de heerlijkste taartjes eten, maar ook ‘repen’ die vaak een paar lagen aan heerlijkheid over elkaar heen bevatten. Denk aan notenrepen met chocola en karamel of marshmallows overgoten met chocola, noten en cranberries… Hmmm! Maar dat is niet alles. Ze hebben namelijk niet alleen maar zoete dingen. De lunchkaart is verrassend en goed. Je krijgt dan al het lekkers op een bordje en mag zelf naar smaak je broodjes beleggen. Of je neemt een quiche. Er zijn lekkere sappen, huisgemaakte ijsthee en speciale biertjes. En het servies is ook erg bijzonder! Ontworpen door Anastasia de Ruyter die samen met haar moeder Elena deze tent runt.

Mijn zus had dus geen woord teveel gezegd en met een goed gevuld buikje en een glimlach op onze gezichten, verlieten wij het zonovergoten terras van Lof der Zoetheid. Een aanrader, echt. Zeker de high tea waarbij je van al het lekkers kunt proeven. Alleen niet beteuterd kijken als er bij aankomst geen tafeltje vrij is: half Rotterdam houdt van deze tent. Maar niet weglopen; wachten zul je in zo’n geval. Dit wil je niet missen.

Lof der Zoetheid
Noordplein 1, Rotterdam
www.lofderzoetheid.com

Fotografie: Fleur Beerthuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.