HOTSPOTS

Fijn Plekje // Lola Bikes and Coffee (Den Haag)

Vorig weekend is er een nieuwe zaak geopend in Den Haag: Lola Bikes and Coffee. Een zaak die de kunst van goede koffie en een mooie fiets combineert: een combinatie die men niet vaak tegen zal komen, maar een die gek genoeg nadeloos op elkaar aansluit. Je merkt dat er gewerkt wordt door mensen die houden van detail: de één zorgt voor de perfecte koffie, de ander voor alle juiste fietsen, en weer een ander voor mooie kunst en graffiti op de muren. Er hangen fietsfoto’s als kunst, van de mooiste locaties, beste ‘bike spots’, en beroemde fietsmomenten; er liggen fraaie boeken op tafel om in te kunnen kijken, en je krijgt een overheerlijke cappuccino voorgeschoteld.

Bij Lola’s kan je uitstekende fietsen kopen, worden ervaringen en verhalen gedeeld en drink je het allerlekkerste kopje koffie.

En wie is Lola dan precies? “Lola is het meisje dat ongestoord haar eigen weg gaat. Nieuwsgierig en ondernemend met een groot gevoel van rechtvaardigheid en die opkomt voor de zwakkere – vroeger in de klas, nu in de rest van de wereld. Ze klimt in bomen om verder te kunnen kijken en gewoon voor het andere gezichtspunt. Ze gaat linksaf waar iedereen rechtsaf gaat. Ze draagt de overhemden van haar vader, de trouwjurk van haar moeder, de pet van haar broer en speelt de tuba van haar opa.” Dat is natuurlijk exact de Moderne Hippie waar ik me in kan vinden.

Een goede combi van mensen die weten dat je het leven niet te overhaast moet nemen en die draaien om kwalitatief goede producten. Neem dus snel een kijkje en ga naar Lola Bikes and Coffee: Noordeinde 91, Den Haag. De website is nog niet online,  maar voorlopig kun je ze ook goed blijven volgen op Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.