REIZEN

Travel Tip: Londen in stijl // Dé styleguide voor vintage-liefhebbers

Bovenaan m’n boekenstapel met boeken die ik nog moet lezen of half aan het lezen ben: Londen in stijl. Dit weekend dook ik in het boek en ontdekte ik wat Londen eigenlijk allemaal te bieden heeft. Wauw, het boek overdonderde me!

Londen in stijl Styleguide voor vintage liefhebbers3

Londen in stijl Styleguide voor vintage liefhebbers1

Medio september 2013 verscheen Londen in stijl, de nieuwe styleguide voor vintageliefhebbers. Let wel: dit is absoluut geen ’traditionele’ reisgids. Het is een dik boek (met elastiek) vol inspirerende foto’s en stukjes tekst met meer dan 150 adressen die laten zien wat Londen allemaal te bieden heeft.

Londen in stijl Styleguide voor vintage liefhebbers2

Journaliste Saska Graville toont je de plekken waar locals hun vintagejurkjes kopen, waar ze met vrienden het lekkerste pubfood eten en op welke markt ze hun verse waren halen. Kortom: waar het échte Londen zich afspeelt. Het omvat met name de onderwerpen eten, slapen en shoppen en behandelt alle wijken en ‘dorpen’ in Londen. Heel handig en leuk als je de toeristische kant van Londen al eens hebt gezien, je gelijk al op zoek bent naar iets anders in deze grote stad, of als je er een tijdje gaat wonen, bijvoorbeeld. Het boek zal jaren meegaan en is zeker meerdere trips te gebruiken. Ik vind het een heel tof boek, maar zal het met name gebruiken als ik de stad zelf al wat beter ken.

Londen in stijl Styleguide voor vintage liefhebbers4

Ik lees gauw verder en moet binnenkort toch maar eens overwegen weer eens naar Londen te gaan…

Londen in stijl koop je voor € 19,95- bij bijvoorbeeld bol.com.