Outfit Inspo // Fair Dutch Brands

“Hé Suus, je was in Dubai toch? Shoppingparadise! Zeker alle malls leeggekocht?”

“Haha, nee, ik koop alleen nog maar eerlijke en duurzame kleding en dat hebben ze daar niet echt!” En dan volgen er een aantal mogelijkheden.

a. De beruchte roooolling eyeballs
b. “My God, je bent écht een hippie geworden”
c. “Pfff, die mensen in arme landen zijn blij dat ze überhaupt een baan hebben, hoor!”

Een soms, heel soms is er een d). Ik hou van d-tjes. Dat zijn namelijk mensen die vragen waarom ik daarvoor kies en hoe dat dan gaat. Die adresjes willen en die ik tips kan geven over documentaires. Die open-minded ergens naar luisteren en weloverwogen hun eigen beslissingen nemen.

En de a-, b- en c-tjes, die vind ik het minst leuk aan mijn besluit om alleen maar slow fashion te kopen. Maar dat is dan eigenlijk ook het enige. Want ik ontdek fantastische merken, ontmoet likeminded people, draag kleding die ik nooit bij iemand anders aan zie (hallo drie dezelfde H&M jassen in de trein) en voel me er gewoon heel goed bij. Dus ik blijf bij mijn keuze en ik denk zomaar voor altijd. Amen! En daarom vandaag weer een fair & ecofriendly outfitje. En omdat het Fashion Revolution Week is natuurlijk!

Fair Dutch Brands 1

Fair Dutch Brands 2

Fair Dutch Brands 3

Fair Dutch Brands 5

Fair Dutch Brands 6

Sjaal // MLY

MLY is opgericht door fashion designer Emily Hermans, a chick on a mission. Zij heeft haar pilot store aan het beroemde designersdistrict Strijp-S in Eindhoven, maar ik kocht de sjaal bij Brand Mission, een winkeltje in Haarlem dat ik wél zou willen leegkopen.

Shirt // VAN NATURE

Het huismerk van het gelijknamige warenhuis in hartje Nijmegen! Cosmetica, woonaccessoires, kleding, een kapper en een raw food cafe. Alles fair trade en duurzaam. Found my homeshop!

Rok & vest // HET GOED

Let’s be honest. Je moet echt HEEL goed zoeken om hier pareltjes tegen te komen. Maar soms is het your lucky day en vind je schatten als deze. Voor 5 en 8 euro. Fijn, heel fijn.

Laarzen // APPEL & EI

Misschien zóóó 2011, maar ik vind Kindred Spirits nog steeds heel tof! En een van de weinige eerlijke EN mooie schoenmerken die ik vond tijdens mijn eco fairtrade hunt. Ze worden met de hand gemaakt van oude Marokkaanse kelimtapijten en alle exemplaren zijn dus uniek. Deze kocht ik vandaag (!) bij Appel & Ei in Zutphen voor minder dan de helft van de originele prijs!

Ketting // Opa’s zolder

Een erfstukje van mijn opa. Jarenlang in een doosje in de kast, nu proudly in the open! De waarde? Geen idee. Zul je net zien dat ik aan het rondhuppelen ben met een onschatbaar stuk antiek om m’n nek. Sorry oop.

Armband // RADIJS

Jurkjes, sieraden en hippie-haarspelden-met-bloem. In dit Alice-in-Wonderland-achtige winkeltje wordt alles zelf ontworpen en ter plekke gemaakt van mooie biologische materialen.

Tas // O MY BAG

Yep, alweer. Dat komt omdat ik dus echt een beetje verliefd ben op dit merk. O My Bag post deze week foto’s op Instagram van de Indiaase tassenmakers. Niet oververmoeid, gekromd en ongezond, maar stralend en met een grote glimlach. Bags that make the world a little bit better.

Who made your clothes? Ik weet het gelukkig!

Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

Deze week staat in het teken van Fashion Revolution Week. Vergeet niet op Fashion Revolution Day (zondag 24 april) een ‘label selfie’ te maken! Tag het merk en vraag #whomademyclothes?

Lees ook:

3 reacties

Aafke -

Suus, ik vind het echt coooool! Ik ben er ook sinds een tijdje mee bezig (probeer het altans), tweedehands en eerlijk! I love it! <3 Super leuk om jou artikelen te volgen. Ik ben fan! Succes xxxxx

Suus -

Wat leuk om te horen Vera! We zullen eerlijke Looks of the Week blijven posten, dus je kunt inspiratie blijven op doen via Moderne Hippies. Succes met je slow fashion shoppings! Liefs, Suus

Vera -

Mooi outfitje! Leuk vest, shirt en rok! Ik vind het inspirerend :-) Ben namelijk ook sinds een paar maandjes gestopt met fast fashion kleding kopen dus kan altijd nieuwe inspiratie gebruiken 😀

Reageer ook