MODE & BEAUTY

Outfit Inspo // Free spirit in Kreuzberg

Spotted: free spirit in Kreuzberg. Toen ik Leonor von Salisch zo’n 9 jaar geleden tijdens onze studie leerde kennen, was ze een pure, Amsterdamse vrije vogel. Met roots uit Duitsland, voelde ze zich al gauw thuis in het rauwe Berlijn. Na haar stageperiode, keerde ze terug, en inmiddels woont ze zo’n drie jaar in deze geweldige stad.

Leonor is een fantastische styliste met talent voor fotografie. Toch was het vorige week mijn beurt om haar te fotograferen. Leonor kleedt zich sinds jaar en dag namelijk altijd ontzettend leuk. Sinds ik haar ken verzamelt ze de leukste items van over de hele wereld en op een of andere manier weet zij het precies goed te dragen. Bij Leonor is het een vanzelfsprekendheid om tweedehands te dragen en ze verdiept zich (ook) steeds meer in fair fashion. Precies wat ik probeer te verkondigen op Moderne Hippies. Toen ik haar vorige week in Berlijn ontmoette, vroeg ik haar spontaan mee te doen met een Look of the Week. Unicum: ze was ervoor in. Terwijl zij degene is die meestal achter de camera staat, was het nu mijn beurt. Yay!

Free spirit in Kreuzberg6

Free spirit in Kreuzberg3

Free spirit in Kreuzberg4

Free spirit in Kreuzberg2

Free spirit in Kreuzberg9

Free spirit in Kreuzberg7

Free spirit in Kreuzberg1

Free spirit in Kreuzberg5

Leonor over haar outfit:

Hoedje // Markt in Londen

Deze sailor cap heb ik vorige week gekocht op een markt in Londen (Shoreditch). Ik houd heel erg van hoeden en caps.

Sjaaltje // Maison Scotch

Fijn accessoire!

Jurk // Colours

De jurk heb ik laatst gekocht in de Second Hand Shop Colours in Kreuzberg. Ik hou van knallende kleuren en grote prints, dus deze jurk trok meteen mijn aandacht. Ik koop ook graag kleding bij Humana, omdat je daar altijd items vindt die trendy zijn – plus dat de kwaliteit simpelweg beter is dan wat er in de winkels ligt. Met een knipoog naar de fast fashion industrie kan ik zo oude producten in een nieuw jasje stoppen en denk ik dat dit ook heel bepalend is voor mijn eigen stijl.

Schoenen // Pull & Bear

Als left-over van een styling klus vorig jaar, ben ik ze zelf gaan dragen… de kwaliteit is prima – maar ben er ook een beetje op uitgekeken inmiddels. Gek genoeg geeft het me ook geen plezier om deze aan te doen omdat ik weet dat het een fast fashion product is. Ik zou me graag willen oriënteren op duurzame schoenenmerken zodat ik ook een paar jaar met overtuiging de schoen kan dragen. Zo denk ik eigenlijk steeds meer over alle kleding die ik koop….

Ring // Erfstuk

Zegelring met familiewapen; erfstuk van mijn tante.

Tas // Zara

Ik hou van deze tas. Hij is praktisch, heeft een coole vorm en het juiste formaat! Aan de zijkanten zie je na 2 jaar wel wat slijtage…. Ik zit eraan te denken om hem in echt leer en goede kwaliteit na te laten maken.

Riem // Mama

Deze leren riem is van m’n moeder. Ik gebruik hem al jaren om zo nu en dan een outfit af te stylen.

Bekijk hier meer looks voor je dosis tweedehands & fair fashion inspiratie!

Ga naar www.leonorvonsalisch.nl en Xoberlin om haar werk te bekijken & volg Leonor op Facebook en Instagram!